Zoek je nog het ultieme kookboek om iemand cadeau te doen deze feestdagen? Geen zorgen: we zijn de boekwinkel ingedoken om voor jou het perfecte cadeautje voor ieder familielid uit te zoeken.
Voor de moeder die je wil verrassen
Even more Basics to Brilliance – Donna Hay
Eerlijk is eerlijk: Donna maakt gerechten voor iedereen. Niet te ingewikkeld, maar wel altijd vol met smaak. Even more Basics to Brilliance is het logische vervolg op haar vorige bestseller. Deze keer gaat ze op de smaakmaker tour: van crispy chili olie tot de perfecte salsa verde. En van gepofte knoflook tot de fijnste tomatensaus. Deze tovert ze dan weer om tot de heerlijkste gerechten voor elke dag. Wat dacht je van het makkelijkste, bij-álles-te-serveren yoghurt flatbread. Of de luchtigste foolproof carrot cake en Baskische ‘burnt’ cheesecake? En daarnaast ook nog eens de nodige vega opties. En omdat Donna net zo gek is op zoet, gaat ze daarmee los in het tweede deel van haar laatste boek.
Even More Basics to Brilliance is een bijzonder compleet en smakelijk boek en geef je aan iedereen die vaker iets verrassends op tafel wil zetten zonder al te veel moeite (of ingrediënten).
Je kunt het boek HIER kopen.
The man with the BBQ
BBQ Snack Attack – Jord Althuizen
Jord Althuizen schrijft sneller boeken dan dat hij een geroosterd varken op tafel heeft. Maar waarom mag BBQ Snack Attack dan ook niet in de kast ontbreken? Simpel! Omdat het Jord (en zijn team) van hun meest verrassende kant laat zien. Van BBQ dips – als ze niet zo warm zouden zijn, zou je er een bad van willen maken – tot de fijnste hapjes van de hete kolen. Uiteraard mogen de nodige buns niet ontbreken. Het verlaagt de drempel om spannender te barbecuen voor iedereen die spiesjes uit de supermarkt al een uitdaging vindt. Dat kan echt beter op een makkelijke manier!
BBQ Snack Attack geef je aan iedereen die je een beetje uitdaging op de BBQ wil geven, maar die spiesjes en hamburgers klaarmaken op de BBQ net spannend genoeg vindt (en iedereen die eens wat anders wil maken dan grote stukken vlees ;-))
Vega met gevoel voor avontuur
Vega India – Paulami Joshi
Paulami Joshi is de Indiase kruidenkoningin, die deze keer haar pijlen op de Indiase vegakeuken heeft gericht. Een kleurrijk, spannend boek vol verrassende smaken waarmee je een heerlijke vega maaltijd op tafel zet. Nu leent de Indiase keuken zich perfect voor vega(n) gerechten en Paulami heeft hier een heerlijk verzamelwerk vol smaakbommen van weten te maken.
Vega India is voor iedereen die (vaker) een vega hap vol met smaak op tafel wil zetten en de nodige smaakavonturen niet uit de weg gaat.
Liefhebbers voor eten uit Tel Aviv
Boker Tov – Tom Sas
Ok, eerlijk. Het eten uit het Midden-Oosten staat vrij hoog op mijn favorietenlijst. Veel groenten, die altijd zoveel smaak hebben dat je meteen de tot snotgekookte groentjes uit Nederland mist. Boker Tov is een verzameling van gerechten uit het restaurant in Antwerpen. Ze noemen het zelf een liefdesverhaal en daar is geen woord aan gelogen. Van een fatsoenlijke fatoeshsalade tot hun eigen kipschnitzel recept: all is there. Je zou bijna niet meer uit eten hoeven in Antwerpen.
Voor iedereen die ongemerkt meer groente in hun menu wil opnemen en een voorliefde heeft voor de Midden-Oosterse keuken.
Voor de vriendin dit niet verder komt dan de Esma en Poma
Cocktailbijbel – Tess Posthumus
Tess schudt ze zo uit haar shaker het glas in. Ooit uitgeroepen tot de beste bartender ter wereld en daarna is de eigenaresse van The Flying Dutchman nooit meer weggeweest. Na de masterclass cocktails kon de Cocktailbijbel niet uitblijven: met de nodige technieken en cocktails per smaakprofiel ingedeeld. Maak de lekkerste sours, Martini’s en Bellini’s met Tess haar niet te mislukken recepten, maar gelukkig blijven er genoeg drankjes die verrassen: wat te denken van de Apricot Cosmo? Proosten was nog nooit zo leuk.
Cocktailbijbel is voor iedereen die meer in zijn glas wil dan de bekende cocktails en daar een beetje moeite voor wil doen.
De pastaliefhebber
Toscanini: pasta – Maud Moody & Leonarda Pacenti
De pasta Bolognese kent iedereen ondertussen wel. Net als een fatsoenlijke lasagne, maar er zijn zoveel verschillende pasta’s en sauzen waarmee je eindeloos kunt variëren. In Toscanini zijn de beste en lekkerste pasta gerechten verzameld. Weinig ingrediënten, maar allemaal vol van smaak. Voor iedere avond een andere pasta op tafel. Snel, simpel en eigenlijk onmisbaar voor iedere fan van de Italiaanse keuken.
Toscanini: pasta is voor iedereen die regelmatig pasta op tafel tovert maar eens wat anders op tafel wil zetten dan de bekende klassiekers.
De carblover met een voorliefde voor pizza variatie
Het ultieme Pizzaboek – Zowie Tak
De lekkere pizza(snacks) maak je op de BBQ. Zowie Tak heeft met de uitgeverij Pigg Butts een reeks ultieme boeken in de BBQ-reeks uitgebracht. Pizza’s mochten daar niet bij ontbreken: van the good old Margarita, maar ook Turkse Lahmacun en Duitse Flammkuchen. Alle favorieten worden op de BBQ bereid. Compleet en smakelijk.
Voor de hartige bakker, die ook van hete kolen houdt.