Wat denk je van een echte chocolademousse met een salted caramel bite? Deze chocolademousse is een smaaksensatie na het kerstdiner kan ik je vertellen. Je kan hem zelf helemaal vers maken of kant en klare chocolademousse gebruiken.
McVities?
McVitie’s is een supergroot internationaal merk uit Engeland. Sinds 2018 in Nederland en in meer dan 100 landen te verkrijgen!
De McVitie’s bakkers zijn super experts in lekkere koekjes: intens genieten is een feit! Daarom is het ook geen verrassing dat McVitie’s de uitvinder is van het heerlijke Digestive koekje (1892).
Ik heb een McVitie’s verrassing, namelijk deze chocolademousse! Om je vingers bij af te likken!
Download hier gratis het in balans kerstmenu, geniet menu of het culinaire kerstmenu!
Romige chocolademousse met McVitie's
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 125 gram melkchocolade (of puur)
- 1.5 eiwit
- 35 gram suiker
- 1 el rauwe cacao
- 125 gram slagroom
Optioneel: Maak extra QUILTY met McVitie’s
Bereiding:
- Smelt de chocolade au bain-marie in een kom boven een pan met heet water.
- Klop ondertussen de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Doe de suiker er beetje bij beetje bij tijdens het mixen.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf. Schep de gesmolten chocolade voorzichtig door de slagroom en als deze is opgenomen spatel je de eiwitten erdoorheen. Klop niet te lang, anders klop je de lucht eruit.
- Verdeel de chocolademousse over 4 glaasjes en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer de chocolademousse met wat geraspte chocolade.
- Je kunt deze mousse maken met melkchocolade of een combinatie van melk en puur. Dit dessert is ook ideaal om een dag van tevoren te maken, zo heb je snel en makkelijk een dessert voor Kerst. Handig toch?
- Maak eventueel af met McVitie’s.
PS Nog meer feestelijke recepten? Kijk dan eens HIER.