Dit chocolade bananenbrood met hazelnoten is heerlijk voedzaam. Ik maak hem geregeld en hou ervan om met de vulling te variëren. Dit keer koos ik voor een chocolade variant in combinatie met hazelnoten! Chocolade is altijd een goed idee toch?! YUM!
Cho-co-late!
Je hebt het ook nog eens binnen een mum van tijd in de oven staan. Dus een excuus dat je geen tijd hebt om iets gezonds klaar te maken heb je niet. De keuken in, want dit chocolade bananenbrood met hazelnoten is to die for! Die Priscilla weet wel waar ze het over heeft! Volg je haar al op Instagram — pgroenestein –!
Chocolade bananenbrood met hazelnoten
Wat heb je nodig:
(cakevorm 30 cm)
- 3 hele rijpe bananen
- 3 eieren
- 150 ml amandelmelk
- 175 gram amandelmeel
- 1 zakje bakpoeder
- 2 handjes hazelnoten
- 80 gram extra pure chocolade
- 3 el cacao
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Prak de bananen goed fijn met een vork.
- Voeg de eieren toe en kluts deze samen met de bananen.
- Voeg nu alle overige ingrediënten toe (behalve de hazelnoten en blokjes pure chocolade) en meng dit tot een stevig, glad beslag.
- Spatel als laatste de hazelnoten en blokjes pure chocolade door het beslag.
- Vet je cakevorm in of bekleed met bakpapier, giet het mengsel erin en bak het geheel in 40 minuten gaar.
Nog meer recepten voor bananenbrood? Deze glutenvrije versie bijvoorbeeld is superlekker!
Liefs,
#TEAMCHARLIE