Deze zoete aardappel brownies zijn echt “to die for”! Een makkelijke manier om bewuster te snoepen en toch wat vitamientjes binnen te krijgen. Makkelijk recept en extra lekker met optionele tips!
Elk hapje werkt mee aan jouw geluksgevoel
Het is zo belangrijk dat je begrijpt dat je geluksgevoel wordt bepaald door wat je binnenkrijgt. Daarom is het super belangrijk dat jij dagelijks je basissupplementen neemt. Zo werk ik al een jaar samen met Vitaily. Ik geloof in krachten bundelen en samen het verschil maken. Laat ik nu lekker kunnen koken en bakken en zij een super supplement product hebben? Namelijk alles 1 zakje, betaalbaar en wetenschappelijk onderbouwd! Ik schreef er een artikel over: lees deze hier.
En dan nu twee tips om je gelukshormoon – ook wel serotonine genoemd – te boosten.
Nummer 1 is ontspan. Want als je stresshormoon hoog is blijft je geluksgevoel in je kleine teen zitten 😉
Mijn tweede tip is: voeg elke dag een rijpe banaan, een paar ongebrande cashewnoten en rauwe cacao toe aan je eetpatroon. Ik ben zelf enorme fan van deze cacao. Nog meer extra benefits. LOVE IT!
En wat dacht je van gezondere warme chocolademelk?
Zoete aardappel brownie
Wat heb je nodig:
- 6 lepels rauwe cacao. Het allerliefst DEZE voor de geluksbooster!
- 75 gram amandelmeel
- 100 speltmeel of havermoutmeel
- 16 verse dadels, ontpit
- 600 gram zoete aardappels
- 3 el honing of agavesiroop
- 3 tl bakpoeder
- snufje zout
- Schil de zoete aardappels en kook ze boterzacht.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zelf gebruik ik altijd verse dadels, dus hier moeten de pitten nog uitgehaald worden.
- Meng het amandel-, spelt- of havermeel, bakpoeder, de rauwe cacao en het snufje zout in een kom.
- Laat de aardappels goed uitlekken of dep ze goed af zodat het vocht er goed uitgetrokken is. Meng dit in de blender met de dadels tot een glad geheel.
- Meng daarna dit mengsel samen met het meel in de kom. Ik heb eerst geroerd met een spatel en daarna de mixer er even doorheen gehaald.
- Doe er tenslotte de honing of agave bij en proef even hoe de smaak is. Ik heb zelf redelijk wat cacao erin gegooid want ik hou echt van een goede chocoladesmaak. Wil je de brownies liever wat zoeter? Doe er dan wat meer honing bij.
- Bekleed het bakblik met bakpapier en bak de brownies in 20 à 30 minuten. Let goed op, elke oven is anders!
- Doe de geweekte cashewnoten in de blender met een flinke scheut maple syrup. Heel goed blenden tot een lekkere dikke gladde massa.
- Laat de brownies goed afkoelen en smeer de bovenkant in met je eigengemaakte cashewcream. Zet de brownies een uurtje in de koelkast en snijd ze vervolgens in zoveel stukken als je wilt.
Het ziet er niet alleen lekker uit, het is ook lekker. Eet smakelijk.
Liefs,
#TeamCharlie