Maak van je lunch een succes met dit overheerlijke broodje pittige kip met citroenmayonaise. Afgemaakt met veldsla en tomaat. Hoe lekker en in balans wil je het hebben? Geloof mij, je gelukshormoon stijgt!
Veldsla is super gezond!
Wie denkt dat een paar blaadjes sla er niet toe doen heeft het mis. Veldsla is een super sla. Zo is veldsla rijk aan vezels. Vinden je darmen fijn, worden ze rustig van en het draagt bij aan een goede stoelgang. Ook vind je in veldsla vitamine C en A die allebei belangrijk zijn voor je energieniveau en je huid!
Broodje pittige kip
Wat heb je nodig:
(voor 1 broodje)
- 1 meergranen- of speltbroodje
- 100 gram kippendij
- 1 tl cajunkruiden
- 1 handje veldsla
- 1/2 tomaat
- 1 el citroenmayonaise van Jean Baton
- 25 gram (kalkoen)spekjes
- Zet een grillpan op het vuur. Smeer de kippendij in met de kruiden en leg in de pan als deze gloeiend heet is. En zorg dat deze mooie grillstrepen krijgt.
- Bak in een andere koekenpan de spekjes mooi krokant.
- Snijd het broodje door de helft en beleg met de sla, daarop de kip, daarop de citroenmayonaise, kalkoenspekjes en eindig met de plakjes tomaat. Leg de andere helft van het broodje op de tomaat en serveer meteen!
Simpel, maar o zo lekker!
Nog een lekker broodje met kippendij? Deze is ook super!