Melissa uit #teamcharlie eet glutenvrij. Ik ben dan ook zeer blij dat ze haar inspiratie hier met ons wil delen. Vandaag maken we kennis met het recept voor boekweitpap met appel
Wat is boekweit?
Wat ik je in ieder geval kan vertellen is dat boekweit geen graan is. Boekweit zijn de vruchtjes van een plant, maar worden verwerkt als “nep granen”. Boekweit is glutenvrij, rijk aan vezels, magnesium en B vitaminen.
Super als variatie voor een energiek leven #ECHTINBALANS!
Boekweitpap met appel
Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)
- 40 gram boekweitvlokken
- 30 gram yoghurt
- 75 à 100 ml (amandel)melk
- 1 tl koek- en speculaas kruiden
- 1 tl vanille
- ½ appel geraspt
- 1 el rozijnen
Toppings:
- ½ appel
- 1 handje blauwe bessen
- 10 gram nootjes naar keuze
- Was en rasp de appel grof.
- Meng de geraspte appel met de boekweitvlokken, yoghurt, melk, kruiden en rozijnen en zet voor minimaal 8 uur of overnight in de koelkast.
- Roer nog een keertje goed door voordat je begint te eten en serveer met de appel, blauwe bessen en wat nootjes.
Hier heeft Melissa weer goed over nagedacht. Want dit ontbijt blijft 2 dagen goed in de koelkast. Dus bereid je voor, en je hebt ’s ochtends meer tijd!