Snel de keuken in na het werk, want met deze bloemkoolpuree schotel krijg je extra veel groenten binnen. En hij smaakt echt briljant lekker en is koolhydraatarm!
Geen aardappelpuree maar bloemkoolpuree
Op Instagram zag ik dit supertoffe recept van Pascale (dit is haar website). Een makkelijke manier om meer groenten binnen te krijgen en een keer iets anders dan aardappelen. Bloemkool is mega gezond en makkelijk in het gebruik voor heel veel gerechten. Zo is bloemkoolrijst momenteel erg populair, we heeft dit al geprobeerd?
Bloemkoolpuree schotel
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
Let op, dit is een bijgerecht!!
- 1 bloemkool
- 2 grote winterpenen
- 2 preien
- 200 ml kookroom light
- 50 gr Grana Padano
- 1 bouillonblokje
- Peper naar smaak
- Snijd de prei in ringen en de winterpeen in plakjes, was in een vergiet en kook deze groenten beetgaar.
- Snijd de bloemkool in roosjes, spoel af in een vergiet en kook gaar.
- Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden.
- Wanneer de bloemkool gaar is, haal je de pan van het vuur: voeg de kookroom, het bouillonblokje, Grana Padano en wat peper erbij en mix met een staafmixer tot een glad geheel.
- Verdeel de winterpeen en de prei in een ovenschotel en giet hier de bloemkoolpuree overheen. Zet ongeveer 20 minuten in de oven!
Eet smakelijk!
Liefs,
Charlie’s Kitchen
PS: Nog een lekker recept met bloemkool? Wat vind je hiervan?