Vlinderpasta met veel groenten, gehakt en tomatensaus - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Vlinderpasta met veel groenten, gehakt en tomatensaus

Deze vlinderpasta met prei, paprika, courgette, gehakt en tomatensaus van Mutti, ook wel passata genoemd, is ongelooflijk lekker. Door het heerlijke randje kaas is het een groot succes als het uit de oven komt!

Passata?

Ken je dat? Dat je voor het schap in de supermarkt staat en geen idee hebt welke saus je voor je pasta moet meenemen? Voor mij is het belangrijk dat ik echte kwaliteit proef, dus ik weet inmiddels wel wat ik moet kiezen.Vandaag werk ik met de passata van Mutti. Gewoon gehaald bij de supermarkt en gemaakt van 100 % Italiaanse tomaten. Dat zorgt ervoor dat ik dit echt een kwalitatieve passata vind. 

Passata is tomatensaus die gemaakt wordt van verse, rijpe tomaten die gekookt en daarna gezeefd worden en dan vaak gebruikt wordt als saus bij pasta’s. De fluweelzachte tomaten van Mutti smaken puur en simpel. Perfect voor mijn vlinderpasta met prei, paprika, courgette en gehakt. 

Passata, Vlinderpasta, Mutti, Groenten, gehakt, tomatensaus

Vlinderpasta met passata, groenten en gehakt

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 300 gram vlinderpasta
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 600 gram Mutti Passata
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 2 witte uien
  • 1 rode paprika
  • 1 winterpeen
  • 2 tenen knoflook
  • 4 handjes Parmazaanse kaas of oude kaas
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  1. Breng een grote pan met een ruime laag water aan de kook. Bereid hierin de vlinderpasta zoals staat aangegeven op de verpakking.
  2. Pel een teen knoflook en hak fijn. Doe de knoflook in een steelpan en bak ongeveer een minuut. Voeg de passata toe en maak op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden.
  3. Schep om en verhit tot de saus begint te pruttelen. Draai het vuur lager en houd de saus warm.
  4. Pel de tweede teen knoflook en ook de uien. Hak de knoflook  fijn en snipper de ui.
  5. Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan. Rul het gehakt met de knoflook en ui samen. Maak eventueel extra op smaak met wat peper en zout.
  6. In de tussentijd snijd je ook de groenten fijn (valt mee, is zo gedaan!). Voeg dit toe aan de hapjespan.
  7. Vervolgens snijd je de bovenkant van de rode paprika. Haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. De paprika snijd je nu in blokjes en voeg je toe aan de hapjespan.
  8. Boen de courgette schoon en snijd in blokjes, doe in de hapjespan.
  9. Tot slot snijd je de prei en voeg je ook deze toe aan de hapjespan. Kruid nu met wat Italiaanse kruiden en schep goed om.
  10. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  11. Bak het magere rundergehakt en de fijngesneden groenten nog een paar minuten. Giet nu de passata/tomatensaus erbij en schep alles goed om. Laat op een laag vuurtje nog even staan zodat de kruiden er extra goed intrekken voor een smaaksensatie.
  12. Meng dit tenslotte met de vlinderpasta. Rasp er wat Parmezaanse kaas of oude kaas over en zet deze ongeveer 8 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
  13. Schep de vlinderpasta met groenten, gehakt en de passata op de borden. Scheur er wat verse basilicum boven en rasp er nog extra Parmezaan over. Sprenkel er tot slot een beetje olijfolie overheen.

Het verhaal erachter is juist altijd zo tof!

Ik heb even onderzoek gedaan want bij Mutti draait het volledig om tomaten. Al 120 jaar (!!!) ontwikkelt Mutti met veel liefde de best mogelijke Italiaanse tomatenproducten voor in de keuken.

Kende jij Mutti al?
Het is hun passie om de meest verse, kwalitatief hoogstaande tomatenproducten te brengen naar tafels in de hele wereld. Kwaliteit is hierbij de hoogste prioriteit, wat terug te zien is in de agricultuur, processen en producten. Zo wordt er alleen gewerkt met de beste, verse tomaten die 100% uit Italië komen. Direct van het veld, en zonder het gebruik van kassen.

Daarnaast is een belangrijke kernwaarde van Mutti dat ze goed zorgen voor hun medewerkers en de boeren van wie ze de producten afnemen. 

Wij van Charlie’s Kitchen houden van dit soort mooie merken!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders