Deze vlinderpasta met prei, paprika, courgette, gehakt en tomatensaus van Mutti, ook wel passata genoemd, is ongelooflijk lekker. Door het heerlijke randje kaas is het een groot succes als het uit de oven komt!
Passata?
Ken je dat? Dat je voor het schap in de supermarkt staat en geen idee hebt welke saus je voor je pasta moet meenemen? Voor mij is het belangrijk dat ik echte kwaliteit proef, dus ik weet inmiddels wel wat ik moet kiezen.Vandaag werk ik met de passata van Mutti. Gewoon gehaald bij de supermarkt en gemaakt van 100 % Italiaanse tomaten. Dat zorgt ervoor dat ik dit echt een kwalitatieve passata vind.
Passata is tomatensaus die gemaakt wordt van verse, rijpe tomaten die gekookt en daarna gezeefd worden en dan vaak gebruikt wordt als saus bij pasta’s. De fluweelzachte tomaten van Mutti smaken puur en simpel. Perfect voor mijn vlinderpasta met prei, paprika, courgette en gehakt.
Vlinderpasta met passata, groenten en gehakt
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 300 gram vlinderpasta
- 300 gram mager rundergehakt
- 600 gram Mutti Passata
- 1 prei
- 1 courgette
- 2 witte uien
- 1 rode paprika
- 1 winterpeen
- 2 tenen knoflook
- 4 handjes Parmazaanse kaas of oude kaas
- olijfolie
- peper en zout
- Italiaanse kruiden
- Breng een grote pan met een ruime laag water aan de kook. Bereid hierin de vlinderpasta zoals staat aangegeven op de verpakking.
- Pel een teen knoflook en hak fijn. Doe de knoflook in een steelpan en bak ongeveer een minuut. Voeg de passata toe en maak op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden.
- Schep om en verhit tot de saus begint te pruttelen. Draai het vuur lager en houd de saus warm.
- Pel de tweede teen knoflook en ook de uien. Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
- Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan. Rul het gehakt met de knoflook en ui samen. Maak eventueel extra op smaak met wat peper en zout.
- In de tussentijd snijd je ook de groenten fijn (valt mee, is zo gedaan!). Voeg dit toe aan de hapjespan.
- Vervolgens snijd je de bovenkant van de rode paprika. Haal de zaadlijsten en zaadjes eruit. De paprika snijd je nu in blokjes en voeg je toe aan de hapjespan.
- Boen de courgette schoon en snijd in blokjes, doe in de hapjespan.
- Tot slot snijd je de prei en voeg je ook deze toe aan de hapjespan. Kruid nu met wat Italiaanse kruiden en schep goed om.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak het magere rundergehakt en de fijngesneden groenten nog een paar minuten. Giet nu de passata/tomatensaus erbij en schep alles goed om. Laat op een laag vuurtje nog even staan zodat de kruiden er extra goed intrekken voor een smaaksensatie.
- Meng dit tenslotte met de vlinderpasta. Rasp er wat Parmezaanse kaas of oude kaas over en zet deze ongeveer 8 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
- Schep de vlinderpasta met groenten, gehakt en de passata op de borden. Scheur er wat verse basilicum boven en rasp er nog extra Parmezaan over. Sprenkel er tot slot een beetje olijfolie overheen.
Het verhaal erachter is juist altijd zo tof!
Ik heb even onderzoek gedaan want bij Mutti draait het volledig om tomaten. Al 120 jaar (!!!) ontwikkelt Mutti met veel liefde de best mogelijke Italiaanse tomatenproducten voor in de keuken.
Kende jij Mutti al?
Het is hun passie om de meest verse, kwalitatief hoogstaande tomatenproducten te brengen naar tafels in de hele wereld. Kwaliteit is hierbij de hoogste prioriteit, wat terug te zien is in de agricultuur, processen en producten. Zo wordt er alleen gewerkt met de beste, verse tomaten die 100% uit Italië komen. Direct van het veld, en zonder het gebruik van kassen.
Daarnaast is een belangrijke kernwaarde van Mutti dat ze goed zorgen voor hun medewerkers en de boeren van wie ze de producten afnemen.
Wij van Charlie’s Kitchen houden van dit soort mooie merken!