Shak-shu-kaa? Het blijft een moeilijk woord maar een heerlijke gezond gerecht. Vandaag deel ik een shakshuka met paprika en kip. Heerlijk met een stukje Turks brood erbij!
Kim van #teamcharlie aan de slag!
Je kunt het aan Kim overlaten om van een ontzettend kosher gerecht een bijzonder onkoshere dish te maken. Persoonlijk denkt ze dat het de invloed is van een Joodse vriend die rustig een dubbele cheeseburger met bacon en ei naar binnen schuift na een voorgerecht van gamba’s. Voor iedereen die wat minder heeft met de Joodse voedselregels: kaas en ei op je vlees is een no go, net als varken en gamba’s. Kim deed de inspiratie voor deze shakshuka trouwens op in Haïfa waar ze in een Islamitisch zaakje een shakshuka met worst naar binnen lepelde. En als worst kan, waarom kip niet? JUIST!
Shakshuka met paprika en kip
Wat heb je nodig:
(1 persoon)
- 2 eieren
- 100 gram gerookte kip in reepjes
- 1 puntpaprika in blokjes
- 250 gram gezeefde tomaten
- ½ witte ui gesnipperd
- 1 teen knoflook geperst
- 1 tl gerookte paprikapoeder (zoet)
- Zout en peper
Optioneel: Turks brood om mee te dopen en koriander.
- Verwarm een beetje olie in een kleine pan met dikke bodem. Voeg de ui toe en de knoflook en fruit rustig aan.
- Voeg, als de ui glazig is, de puntpaprika en de kip toe. Laat een minuutje meebakken en voeg dan de gezeefde tomaten en de paprikapoeder toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Laat twee minuten pruttelen.
- Maak met een lepel een kuiltje in de saus en breek hier een ei in. Herhaal dit voor het tweede ei.
- Doe de deksel op de pan en laat pruttelen tot het eiwit gestold is.
- Maak af met de koriander en serveer met het brood.
Zo klaar en lekker!!!!
Eet smakelijk.
Charlie & Kim