Het is koolrabi tijd en dat betekent dat het de seizoensgroente is die nu juist extra goedkoop is en ook nog eens super gezond. Maar wat kun je eigenlijk doen met koolrabi? Vandaag help ik je op weg met een simpel maar ontzettend lekker recept!
Wat te doen met koolrabi?
Toen ik op Instagram deelde dat de koolrabi deze maand de groente van de maand was kreeg ik tientallen privé berichtjes binnen via de Instagram chat. De twee meest gestelde vragen waren
- Hoe smaakt koolrabi?
- Wat doe je met koolrabi?
Laten we beginnen bij vraag 1. De smaak van koolrabi is fris en selderij-achtig. Ideaal dus om te verwerken in salades. Zo voeg ik het bijvoorbeeld graag toe in mijn Caesar salad als extra groente.
En dan geef ik eigenlijk al antwoord op vraag twee, want wat kan je met de koolrabi. Hij is wel even iets pittiger dan selderij dus combineer hem lekker met een zachte of misschien wel een wat zoetige smaak. Maar ook met de groene appel, zoals in deze salade, is het een super side dish bij de BBQ!
De koolrabi is rijk aan vezels, super skinny en rijk aan vitamine C, A en magnesium. Kortom, een mega health booster!
Koolrabi salade met groene appel
(Bijgerecht 2 personen)
- 1 koolrabi, in lucifers gesneden
- 1 zoetzure appel, in lucifers gesneden
- 2 el hazelnoten, fijngehakt
- 2 el extra vergine olijfolie
- Sap van een halve citroen
Meng de koolrabi met de appel. Voeg de olijfolie en citroensap toe, meng wederom en voeg tenslotte de hazelnoten toe. Breng op smaak met zout en peper.
Simpel, lekker en super gezond!
Liefs,
#TEAMCHARLIE
PS Nog meer salades proberen? Deze is ook heel erg lekker!