Het kerstdiner iets lichter beginnen? Deze tomatencarpaccio met burrata is echt een aanrader met vers brood en echte boter of goede olijfolie. Makkelijk en snel op tafel. Rete lekker!
Vleesje of vega?
Hieronder zal ik het recept delen van dit voorgerecht van de tomatencarpaccio met burrata. Hij is namelijk ook op de vegaway te maken. Gewoon het vlees weglaten. Makkelijk hè?
Met kerst uren in de keuken staan vind ik helemaal niet leuk, maar ik vind zelf koken wel veel leuker dan het oerhollandse gourmetten. Daarom maak ik graag makkelijke gerechten die wel een feestje zijn voor de tong 😉
Een kerst voorgerecht om van te smullen!
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- Twee mini burrata’s (ik haalde deze)
- 6 roma tomaten, in dunne plakken
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- Verse basilicum
- 1/4 rode ui, gesnipperd
- 100 gram zoute ham – dit kan ook rookvlees zijn (mager) of bijvoorbeeld serano- of parmaham.
- Beleg het bord met de dunne plakken tomaat.
- Meng de olijfolie met de gesnipperde rode uit, peper en zout en schenk dan over de tomaten heen op beide borden.
- Maak dit voorgerecht af met de zoute ham, verse basilicum en burrata.
Optioneel: gebruik in plaats van de ui-olijfolie dressing de wat dikkere balsamico crème.