Ik denk dat wij allemaal wel de ordinaire kapsalon kennen waarbij je verdrinkt in de saus en zeker een week moet bijkomen van de vetbom. Maar eerlijk is eerlijk; hij is en blijft lekker. Daarom vandaag de gezondere variant, namelijk de gepofte zoete aardappel kapsalon!
Sweetness
De zoete aardappel is de laatste jaren steeds populairder geworden. Niet alleen door zijn smaak maar ook door de gezondheidsvoordelen. Natuurlijk zijn beide aardappelen puur natuur en altijd goed op ons Hollandse bordje, maar de zoete aardappel zetten we vandaag even in het zonnetje!
Zo is de zoete aardappel rijk aan vitamine C, wat een echte weerstand booster is vooral nu in de herfst. Dit wordt nog extra versterkt door de vele antioxidanten die ons immuunsysteem ook versterken.
Gepofte zoete aardappel kapsalon
Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
- 4 grote paarse zoete aardappels
- 500 gram kipshoarma
- 2 handjes ijsbergsla, gesneden
- 2 el knoflooksaus
- 4 el geraspte oude kaas
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de aardappels, verpak ze in aluminiumfolie en prik er wat gaatjes in. Leg op een bakplaat voor ongeveer 60 minuten in de oven.
- Bak de shoarma in een pan.
- Haal de aardappels uit de oven. Snijd ze open, vul ze met wat ijsbergsla, daarna de shoarma, druppel er wat knoflooksaus over en maak af met wat geraspte kaas.
Dit is toch een feestje op je bord? Nog een lekker zoete aardappel recept? Wat dacht je van deze?