Alles op je boterham is een waanzinng boek voor onze oer Hollanders die maar wat graag iets smeren op ons ochtend/middag broodje of op een cracker. Vandaag delen we het recept van de ananasjam EN een boek review!
Vertel!
Een pot pindakaas, een pak hagelslag of een bakje tonijnsalade. Veel soorten broodbeleg halen we toch kant-en-klaar in de supermarkt. En wij Nederlanders stouwen wat brood weg op jaarbasis. Daarom is het boek Alles voor op de Boterham van Zippora Wiese zo’n ontzettend leuk boek.
Weg met de potjes goedkope jam, weg met de pakjes smeerkaas en die hazelnoot-chocoladepasta die minimaal voor de helft bestaat uit suiker. Vanaf nu maak je alles in een handomdraai zelf. Lekker, vers en je weet precies wat jij de volgende keer op je boterham smeert.
En ja, daar zit ook gewoon suiker in, maar je laat vooral een compleet arsenaal aan E-nummers en palmolie weg. Erg verrassend, lekker en superleuk om te maken voor jezelf en samen met kinderen.
Super simpele ananasjam!
Wat heb je nodig:
(1 pot van 600 gram)
- 500 gram rijpe ananas in stukjes
- 125 ml ananassap
- Sap van 1 limoen
- 500 gram geleisuiker
- Breng de ananas met de sappen zachtjes aan de kook. Als de ananas uit elkaar valt, neem je de pan van het vuur en pureer je de ananas tot een gladde saus.
- Breng het mengsel weer aan de kook en voeg de suiker toe. Laat de jam minimaal 5 minuten zachtjes koken. Zodra de jam indikt haal je hem van het vuur.
- Doe de jam in een pot en zet hem minimaal 10 minuten omgekeerd neer.
- Draai weer terug en laat afkoelen.
Zie je? Helemaal niet zoveel werk en je weet nu wat je op je brood smeert. En zo staan er nog veel meer van dit soort recepten in het boek.
Dus is het een aanrader? Jazeker!