Op deze briljante kookdag, gesteund door mijn superwoman en waarbij we beginnen met ijsthee, hebben we ons gestort op het maken van een zomerse aardbei-limoentaart. Want taart lusten we altijd toch?

Ik heb geprobeerd een variant te maken die een beetje guilty is, hou ik ook lekker van! Een taart die je gewoon lekker als ontbijt kunt eten, maar ook als tussendoortje of na het sporten. Het oog wil ook wat en dus we hebben geprobeerd er een echt kunstwerk van te maken.

Kennen jullie de nieuwe kwark van Almhof al? Dit is het basis ingrediënt en hierdoor is het recept eigenlijk heel erg makkelijk. Heb je geen keukenmachine? Geen nood! Je kunt gewoon het opzetstuk van een staafmixer gebruiken of de koekjes (yes ik gebruikte heerlijke koekjes) zelf fijnstampen.

Zomerse aardbei-limoentaart

Zomerse aardbei-limoentaart

Wat heb je nodig:

  • 1 rol haverkoekjes
  • 1 el kokosvet
  • 2 bakken à 500 gram Almhof limoen-aardbei kwark
  • 1 scheutje melk (of plantaardig)
  • 1 bakje slagroom light à 200 ml
  • 9 gelatineblaadjes
  • 1 hand aardbeien
  • 2 limoenen
  • 2 el kokosrasp of chips
  1. Doe de koekjes, kokosvet en melk in de keukenmachine en mix het totdat het een redelijk klef goedje is.
  2. Pak een springvorm, vet deze goed in of gebruik, zoals ik, een stuk bakpapier voor de bodem.
  3. Druk de koekjesbodem heel goed aan en zet vervolgens in de koelkast.
  4. Laat nu 7 blaadjes gelatine 10 minuten weken in lauw water.
  5. Zet een pannetje op het vuur en verwarm 1 bak kwark plus het sap van 1 limoen.
  6. Snijd ondertussen de aardbeien in mooie plakjes en gebruik die als garnering.
  7. Knijp de gelatine blaadjes uit, voeg ze toe aan de kwark en roer goed door totdat het helemaal opgelost is.
  8. Voeg nu ook de tweede bak kwark toe met het vuur uit, roer weer goed door.
  9. Schenk dit mengsel over de bodem en zet de taart terug in de koelkast.
  10. Nodig een vriendin uit en vraag haar de slagroom flink op te kloppen (ik haat dit) in ruil voor een stukje taart.
  11. Doe de slagroom op de kwarklaag.
  12. Laat de taart het liefste een nacht staan in de koeling, maar in ieder geval minimaal 4 uur.
  13. Bedek het geheel tenslotte met het rasp van een limoen en de kokos.

Zomerse aardbei-limoentaart

Als deze zomerse aardbei-limoentaart niet lekker is? Ben heel benieuwd wat jullie er van vinden, vergeten jullie mij niet te taggen?

Zomerse aardbei-limoentaart

Liefs,
Charlie’s Kitchen