Ik moet iets opbiechten na het bezoeken van de zoete verleiding bij “Aardbei” in Amsterdam. Ok, eerlijk is eerlijk. Zonder de aanbieding van Social Deal had ik er even over gedaan om er achter te komen dat Aardbei had bestaan.

Nu ik van het bestaan weet, ben ik fan. Waarom? Van alle fruit dat er op mijn fruitschaal ligt, is aardbei één van mijn favorieten. En laten ze die nou net in overvloed hebben.

All Strawberry Everything

Hoeveel kun je met aardbeien doen? All Strawberry Everything staat er met grote letters op het pand aan de Spuistraat geschreven. En dat is niet alleen zoet. Maar laten we beginnen met the obvious: als je de lichte foodiestore binnen komt wandelen, dan stralen de in chocolade gedoopte aardbeien je al tegemoet. Want bij Aardbei hebben ze mooiste exemplaren van de markt liggen.

Of neem gewoon een beschuitje met aardbeitjes, hoewel die volgens de eigenaresse niet heel populair zijn. Of je neemt ze meteen los in een bakje al dan niet met slagroom.

Van aardbei tot… aardbei

Naast een waanzinnige Frozen Yoghurt – want daarom gingen we naar Aardbei – en een paar regulars op het menu experimenteert Aardbei er vrolijk op los. Iedere dag kun je een andere verrassende taart, cake en of brood met de zomerkoninkjes in de vitrine zien liggen.

Maar het wordt pas echt spannend als je gaat lunchen in de Spuistraat. Ze weten de leukste hartige salades en wraps te maken met de rode vruchtjes. Iedere dag een andere, dus wat je voorgeschoteld krijgt blijft elke keer weer een verrassing. Ook de rabarber-aardbeisoep klonk als muziek in de oren.

Maar omdat Charlie en ik nog meer spots moesten bezoeken, gingen we alleen voor de Frozen Yoghurt. En daar heb ik ondertussen meer dan genoeg vergelijkingsmateriaal van. Met een lekkere topping, waaronder natuurlijk een paar heerlijk rijpe aardbeitjes zaten we in het superleuk gestylde Aardbei. Je kunt lekker binnen zitten in éen van de kleine zitjes of gewoon voor de deur. En ja, we hadden een grote Frozen Yoghurt, maar die was zo lekker dat we er nog wel eentje hadden opgekund.

Aardbei

GO STRAWBERRY NUTS

Liefs,
Charlie & Kim