Ook al is het nog geen winter, ik ben dol op een kop warme soep. Deze keer de zoete aardappelsoep. Ik vind soep maken makkelijk, ik vind het lekker (warm) en je krijgt op een makkelijke manier in één keer veel groenten binnen.

Deze zoete aardappelsoep is heerlijk met een broodje oude kaas erbij! Zoete aardappelen zitten vol met vitamine A en C, calcium, magnesium en kalium en zijn bovendien gewoon ontzettend lekker. Had je deze quiche al geprobeerd met zalm? (het recept vind je hier)

zoete aardappels

Zoete aardappelsoep

Wat heb je nodig:
(voor 6 personen)

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 500 gram zoete aardappelen
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 200 ml kokosmelk light
  • 1 grote limoen
  • 2 takjes tijm
  1. Snipper de ui en snijd de knoflook helemaal fijn.
  2. Schil alle zoete aardappelen, schil de gember en snijd ook deze zo fijn mogelijk.
  3. Verwarm de olijfolie in een soeppan. Voeg de ui, knoflook en gember toe aan de pan en bak ongeveer 2 tot 5 minuten.
  4. Snijd de zoete aardappelen in blokjes en voeg deze toe aan de gebakken ui, knoflook en gember. Bak de zoete aardappel ongeveer 3 minuten mee.
  5. Kook 1 liter water en giet deze, samen met de bouillonblokjes, in de soeppan. Breng dit opnieuw aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten pruttelen.
  6. Pureer met de staafmixer of doe het in de keukenmachine.
  7. Voeg daarna de kokosmelk en het sap van de limoen toe. Laat nogmaals op laag vuur ongeveer 10 tot 15 minuten tegen de kook aan staan.
  8. Voeg tenslotte wat peper, zout en tijm toe.

zoete aardappelsoep

Liefs,
Charlie’s Kitchen

P.S.: had je het recept van de pompoensoep al gezien? (het recept vind je hier)