Deze romige zoete aardappelsoep met gele paprika en gember is een must eat tijdens koude dagen. Makkelijk te maken, zeer voedzaam en zo heerlijk van smaak. En hoe makkelijk? Je maakt een grote pan en je hebt voor 3 dagen genoeg of je vriest een deel in. Zo heb je altijd iets gezonds in huis!

De kracht van gember

In gember zitten ontzettend veel geneeskrachtige voedingstoffen, bouwstoffen en vitaminen, maar een gezond lichaam hoeft uiteraard niet te genezen. Voor bepaalde kwalen kan gember wel ontzettend veel hulp bieden. In geval van ziekte is het zeker zo dat gember kan bijdragen tot herstel.

Gember wordt vaak gebruikt in thee of smoothies maar is ook heel goed te gebruiken in deze zoete aardappelsoep met gele paprika en gember.

 

Zoete aardappelsoep met gele paprika en gember

Wat heb je nodig:

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 3 gele paprika’s
  • 1 gele courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 à 3 cm gember
  • 2 el sambal
  • 1 el kerrie
  • 2 bouillonblokjes tuinkruiden van Zonnatura
  • 1 blok kokosmelk
  • 1 bos koriander
  • 50 gram walnoten
  • 1 el kokosolie
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  1. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar.
  2. Verwarm de over voor op 180 graden en zet hem op grillstand.
  3. Snijd de gele paprika’s en gele courgette in plakjes of reepjes. Doe ze samen in een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie, peper en zout. Laat 20 à 30 min staan onder de gril totdat er een lichtbruin randje onstaat.
  4. Snijd de knoflook, gember en rode paprika zo fijn mogelijk. Verhit de kokosolie in de soeppan en voeg de knoflook, gember en rode paprika toe. Let op, kort bakken tot de knoflook lichtbruin is. Voeg dan een halve liter water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag wanneer het kookt.
  5. Zijn de aardappelen klaar? Giet ze af en doe ze samen met de helft van de kokosmelk in de blender. Voeg vervolgens de gladde massa toe aan de bouillon en roer goed door.
  6. Haal de gegrilde groenten uit de oven, laat een beetje afkoelen en doe ze in de keukenmachine met het laatste beetje kokosmelk en de kerrie. Voeg ook dit bij de soep en roer goed door.
  7. Ik gebruik voor het maken van de soep mijn blender of keukenmachine, maar je kunt ook een staafmixer gebruiken. Kies wat voor jou makkelijk of haalbaar is.
  8. Laat de soep op laag vuur nog 20 minuten staan zodat de kruiden extra lekker intrekken.
  9. Maak af met koriander en walnoten.

Liefs,
Charlie