fbpx

Festival burger van zoete aardappel

zoete aardappel burger

Zoals jullie weten ben ik dol op burgers. Deze zoete aardappelburger is een keer wat anders dan een vleesburger. Heerlijk in het zonnetje op een festival met goede muziek en een ijskoud biertje.

Hellmann’s vroeg mij wat mijn favoriete festival burger is! Het begon eigenlijk allemaal met mijn bezoekje aan de supermarkt. Ik liep door het gangpad met de sauzen en bedacht me dat ik wel weer eens zin had  in frietjes met. Ik zag een potje Hellmann’s staan en dacht meteen aan vroeger!

Toch werd het deze keer geen friet maar een burger. Dus stopte ik wat spelt broodjes in mijn mandje en ging op zoek naar inspiratie. Dit doe ik altijd door gewoon lekker rond te neuzen in de winkel, totdat ik mij bedacht dat ik nog zoete aardappels thuis had liggen die op moesten. En laat dat nou perfect passen bij de smaak van Hellmann’s, die mij ook nog eens uitdaagde de lekkerste festival burger te maken!

Zoete aardappelburger

Ik dacht, ik ga jullie eerst even lekker maken met een foto. Is dat gelukt? Ik krijg er in ieder geval al weer enorme trek van! Zal ik maar gewoon het recept met jullie gaan delen?

Festival burger van zoete aardappel

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 600 gram zoete aardappels
  • 2 eieren
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 3 el havermout
  • 1 avocado
  • 3 tomaten
  • 3 handjes rucola
  • 4 spelt broodjes
  • 4 tl Hellmann’s
  1. Schil de zoete aardappels.
  2. Kluts de twee eieren.
  3. Rasp de Parmezaan, indien nodig.
  4. Rasp de aardappels fijn en meng met de eieren, parmezaan, yoghurt, komijn, zout, peper en havermout.
  5. Vorm er 8 burgers van, bak ze in een koekenpan 4-5 minuten per kant.
  6. Ik vroor er 4 in voor later 😀
  7. Snijd de broodjes doormidden, smeer per broodje 1/4 van de avocado op het kontje.
  8. Snijd de tomaat en doe deze op de avocado, leg hierop de burger en bedek met Hellmann’s en rucola.
  9. En ga nu maar genieten van deze overheerlijke zoete aardappelburger.
festival burger met zoete aardappel, burger, festival, zoete aardappel, Hellmann’s

Dit is echt de perfecte burger, de smaken komen zo goed samen! Dit wil je toch lekker happen op een zomers festival?

Liefs,
Charlie’s Kitchen

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR

11 gedachtes op “Festival burger van zoete aardappel”

  1. Avatar

    Wij hebben laatst een heerlijke zelfbedachte burger gemaakt.
    In de supermarkt zagen we bij de vegetarische afdeling erwten/bonen burgers liggen van het merk Bé. We hebben deze toen gebakken, een plakje kaas opgelegd. Vervolgens wat uitjes mee gebakken. Belegd op een spelt broodje met aan de onderkant humus en bovenop de ewrten / bonen burger avocado. Als laatste nog gekruid met peper, zout en Chili poeder 🙂

  2. Avatar

    Mijn favoriete burger, fris en zomers! Griekse burger met tzatziki van Hellmann’s, yoghurt en geraspte komkommer.
    Voor de tzatziki:
    – griekse yoghurt
    – Hellmann’s
    – komkommer geraspt
    – dille
    – muntbladeren geheel of gesneden
    – citroensap
    – peper & zout

    Voor de burger:
    – lamsgehakt
    – knoflook gesneden in stukjes
    – oregano
    – peper & zout
    – ei om te binden
    – olijfolie

    Topping:
    – Feta
    – Rauwe uienringen
    – Tomaat in schijven
    – Muntbladeren
    – Veldsla

    Voor de tzatziki moet je alles in een kom mengen. Het kan allemaal naar smaak en hoeveelheid.
    Voor de burger meng je ook alles door het gehakt heen in een kom. Daarna maak je bolletjes, die je kunt bakken in een pan of de oven. Je legt ze in de pan of op een ovenplaat en dan plet je ze: burgers!

    Ik vind het altijd leuk om mijn eigen burger samen te stellen, want soms heb je zin in andere toppings!

  3. Avatar
    Tamara Dekker

    Hamburgerbroodjes gemaakt op basis van bapaomeel, waardoor de broodjes dus een bapao structuur hebben. Daar een crispy kipburger op met ijsbergsla, tomaat, augurk, ui & uiteraard een flinke lading hellmans :). Ik ga duimen, want het lijkt me super leuk om naar de parade te gaan!

  4. Pingback: Festival burger van zoete aardappel | enjoygreens

  5. Pingback: De winnende Tzatziki festival burger - Charlie's Kitchen

  6. Pingback: Broodje burger met tomatensalsa - Charlie's Kitchen

  7. Pingback: Kruidige kipburger met spinazie - Charlie's Kitchen

  8. Avatar

    Een heerlijke burger qua smaak, maar bij het bakken viel de burger uit elkaar en werd het een soort rösti.
    Ik heb mij heel netjes aan het recept gehouden, maar iets doe ik waarschijnlijk verkeerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform