Festival burger van zoete aardappel

10 reacties

  1. Wij hebben laatst een heerlijke zelfbedachte burger gemaakt.
    In de supermarkt zagen we bij de vegetarische afdeling erwten/bonen burgers liggen van het merk Bé. We hebben deze toen gebakken, een plakje kaas opgelegd. Vervolgens wat uitjes mee gebakken. Belegd op een spelt broodje met aan de onderkant humus en bovenop de ewrten / bonen burger avocado. Als laatste nog gekruid met peper, zout en Chili poeder 🙂

  2. Mijn favoriete burger, fris en zomers! Griekse burger met tzatziki van Hellmann’s, yoghurt en geraspte komkommer.
    Voor de tzatziki:
    – griekse yoghurt
    – Hellmann’s
    – komkommer geraspt
    – dille
    – muntbladeren geheel of gesneden
    – citroensap
    – peper & zout

    Voor de burger:
    – lamsgehakt
    – knoflook gesneden in stukjes
    – oregano
    – peper & zout
    – ei om te binden
    – olijfolie

    Topping:
    – Feta
    – Rauwe uienringen
    – Tomaat in schijven
    – Muntbladeren
    – Veldsla

    Voor de tzatziki moet je alles in een kom mengen. Het kan allemaal naar smaak en hoeveelheid.
    Voor de burger meng je ook alles door het gehakt heen in een kom. Daarna maak je bolletjes, die je kunt bakken in een pan of de oven. Je legt ze in de pan of op een ovenplaat en dan plet je ze: burgers!

    Ik vind het altijd leuk om mijn eigen burger samen te stellen, want soms heb je zin in andere toppings!

      1. Ahyeaaah! Dankjewel 🙂

  3. Hamburgerbroodjes gemaakt op basis van bapaomeel, waardoor de broodjes dus een bapao structuur hebben. Daar een crispy kipburger op met ijsbergsla, tomaat, augurk, ui & uiteraard een flinke lading hellmans :). Ik ga duimen, want het lijkt me super leuk om naar de parade te gaan!





Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

twintig − 11 =