Zoals jullie weten ben ik dol op burgers. Deze zoete aardappelburger is een keer wat anders dan een vleesburger. Heerlijk in het zonnetje op een festival met goede muziek en een ijskoud biertje.
Hellmann’s vroeg mij wat mijn favoriete festival burger is! Het begon eigenlijk allemaal met mijn bezoekje aan de supermarkt. Ik liep door het gangpad met de sauzen en bedacht me dat ik wel weer eens zin had in frietjes met. Ik zag een potje Hellmann’s staan en dacht meteen aan vroeger!
Toch werd het deze keer geen friet maar een burger. Dus stopte ik wat spelt broodjes in mijn mandje en ging op zoek naar inspiratie. Dit doe ik altijd door gewoon lekker rond te neuzen in de winkel, totdat ik mij bedacht dat ik nog zoete aardappels thuis had liggen die op moesten. En laat dat nou perfect passen bij de smaak van Hellmann’s, die mij ook nog eens uitdaagde de lekkerste festival burger te maken!

Ik dacht, ik ga jullie eerst even lekker maken met een foto. Is dat gelukt? Ik krijg er in ieder geval al weer enorme trek van! Zal ik maar gewoon het recept met jullie gaan delen?
Festival burger van zoete aardappel
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 600 gram zoete aardappels
- 2 eieren
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 2 tl komijnzaad
- 1 el Griekse yoghurt
- 3 el havermout
- 1 avocado
- 3 tomaten
- 3 handjes rucola
- 4 spelt broodjes
- 4 tl Hellmann’s
- Schil de zoete aardappels.
- Kluts de twee eieren.
- Rasp de Parmezaan, indien nodig.
- Rasp de aardappels fijn en meng met de eieren, parmezaan, yoghurt, komijn, zout, peper en havermout.
- Vorm er 8 burgers van, bak ze in een koekenpan 4-5 minuten per kant.
- Ik vroor er 4 in voor later 😀
- Snijd de broodjes doormidden, smeer per broodje 1/4 van de avocado op het kontje.
- Snijd de tomaat en doe deze op de avocado, leg hierop de burger en bedek met Hellmann’s en rucola.
- En ga nu maar genieten van deze overheerlijke zoete aardappelburger.
Dit is echt de perfecte burger, de smaken komen zo goed samen! Dit wil je toch lekker happen op een zomers festival?
Liefs,
Charlie’s Kitchen
12 gedachtes op “Festival burger van zoete aardappel”
Deze fantastische garnalenburger met avocado en mangosalsa.. Afgetopt met een heerlijke limoenmayo! https://instagram.com/p/BFExV46O7un/
Wij hebben laatst een heerlijke zelfbedachte burger gemaakt.
In de supermarkt zagen we bij de vegetarische afdeling erwten/bonen burgers liggen van het merk Bé. We hebben deze toen gebakken, een plakje kaas opgelegd. Vervolgens wat uitjes mee gebakken. Belegd op een spelt broodje met aan de onderkant humus en bovenop de ewrten / bonen burger avocado. Als laatste nog gekruid met peper, zout en Chili poeder 🙂
Mijn favoriete burger, fris en zomers! Griekse burger met tzatziki van Hellmann’s, yoghurt en geraspte komkommer.
Voor de tzatziki:
– griekse yoghurt
– Hellmann’s
– komkommer geraspt
– dille
– muntbladeren geheel of gesneden
– citroensap
– peper & zout
Voor de burger:
– lamsgehakt
– knoflook gesneden in stukjes
– oregano
– peper & zout
– ei om te binden
– olijfolie
Topping:
– Feta
– Rauwe uienringen
– Tomaat in schijven
– Muntbladeren
– Veldsla
Voor de tzatziki moet je alles in een kom mengen. Het kan allemaal naar smaak en hoeveelheid.
Voor de burger meng je ook alles door het gehakt heen in een kom. Daarna maak je bolletjes, die je kunt bakken in een pan of de oven. Je legt ze in de pan of op een ovenplaat en dan plet je ze: burgers!
Ik vind het altijd leuk om mijn eigen burger samen te stellen, want soms heb je zin in andere toppings!
Elisabeth hou mijn website in de gaten jij bent de gelukkige winnaar!
Ahyeaaah! Dankjewel 🙂
Hamburgerbroodjes gemaakt op basis van bapaomeel, waardoor de broodjes dus een bapao structuur hebben. Daar een crispy kipburger op met ijsbergsla, tomaat, augurk, ui & uiteraard een flinke lading hellmans :). Ik ga duimen, want het lijkt me super leuk om naar de parade te gaan!
Pingback: Festival burger van zoete aardappel | enjoygreens
Pingback: De winnende Tzatziki festival burger - Charlie's Kitchen
Pingback: Broodje burger met tomatensalsa - Charlie's Kitchen
Pingback: Kruidige kipburger met spinazie - Charlie's Kitchen
Een heerlijke burger qua smaak, maar bij het bakken viel de burger uit elkaar en werd het een soort rösti.
Ik heb mij heel netjes aan het recept gehouden, maar iets doe ik waarschijnlijk verkeerd.
Wordt die zoete aardappel wel goed gaar zo?