Zo pak ik mijn voeding aan - Charlie's Kitchen

Zo pak ik mijn voeding aan

Ik krijg vaak de vraag: hoe doe jij dat dan? Hoe blijf je slank? Hoe komt het dat je altijd zoveel energie hebt? Dat je huid straalt en je bijna geen last meer hebt van PDS?

Vandaag vertel ik jullie hoe ik mijn voeding aanpak en wat voor mij werkt. Maar bedenk dus goed wat wel en niet bij jou past. Ieder persoon is anders, ieder lichaam is anders en ieder heeft zijn eigen doelen.

Voor mij is het belangrijk dat ik mij goed voel. Goed voelen betekent voor mij veel energie hebben, geen honger hebben, dat ik “strak in het pak” zit en sterk word door trainen en bewegen.

voeding

Zo pak ik mijn voeding aan

Voor mij zijn dit de belangrijkste 5 uitgangspunten als het om voeding gaat:

  1. Ik kook zoveel mogelijk met verse producten. Ik wil weten wat ik aan het eten ben, smaakvolle en verse ingrediënten. Dat betekent dus vaak over de markt struinen voor verse groente en fruit, soms biologisch en soms niet. Als ik bijvoorbeeld kip eet, kies ik veel liever voor de biologische variant, lekker en puur. En zeker, het kost wat meer, maar het gaat hier wel om je lichaam.
  2. Ik eet minimaal 3 stukken fruit en 5 soorten groenten per dag. Groente en fruit zitten boordevol vitamines, mineralen en vezels. Deze zorgen er o.a. voor dat we een goede weerstand opbouwen. Ik zorg voor genoeg variatie, want hoe meer kleur, hoe beter het is, aangezien elk stuk zijn eigen positieve invloed heeft op ons lichaam. Zo ben ik echt dol op broccoli, wat weer goed is voor ons afweersysteem.

    Maar ook…

  3. Ik let op mijn koolhydraten. Ik persoonlijk merk dat, als ik 3 à 4 keer per dag veel koolhydraten eet, mijn energie daalt. Mijn darmen hebben het zwaar met de vertering en mijn energie blijft daar dus hangen. Dus door bewust keuzes te maken en bijvoorbeeld maar 2 maaltijden te eten met koolhydraten, zoals bijvoorbeeld zilvervliesrijst of zoete aardappel, heb ik meer energie en geen opgezette buik.
  4. Geraffineerde suikers, de ergste verslaving die er is. Zeg ik nu dat ik dit nooit eet, absoluut niet. Ook hier maak ik bewust een keuze. Als ik een reep chocola wegwerk blijf ik cravings hebben, je kent ze wel van zoet naar zout en andersom. Ik kan mij goed beheersen en vooral genieten. Omdat ik bijvoorbeeld elke dag een stukje chocola eet en het daarbij laat, heb ik daar geen last van. Als ik veel snoep eet word ik moe en krijg ik last van mijn buik.
  5. Van eiwitten word ik blij. Als enthousiaste sporter word ik blij van eiwitten. Niet alleen zorgen ze voor mijn spierbehoud en herstel, maar ook zorgen ze ervoor dat ik lang verzadigd blijf. Door bij elke maaltijd een eiwitrijk product toe te voegen ben ik voldaan en daardoor grijp ik minder snel naar slechte dingen. Het liefste doe ik dit ook deels plantaardig, omdat deze beter worden verteerd in mijn darmen.

Maar zo doe ik het vooral

Eigenlijk nog wel de allerbelangrijkste regel voor mijzelf. Ik ontzeg mijzelf niks, ik mag alles, als ik maar normaal doe. Als je namelijk alles mag is het ook allemaal een stuk minder spannend en is het geen verleiding. Als jij elke dag een stukje chocola wil eten, GO FOR IT. Geniet, weet wat je lichaam fijn vindt, maar zorg dat je bewust bent van je keuzes. Ik tel geen calorieën, ik doe niet aan een dieet, ik luister naar mijn lichaam en weet wat ik eet en nodig heb.

Wil jij ook weten wat jouw lichaam je vertelt?

Meld je hier aan voor mijn exclusieve #echtinbalans coach programma. In 12 weken coach ik je naar een gezond eetpatroon, meer energie, sterkere mindset en zoeken we samen weer de verbinding op met jouw lichaam. Je hebt zo’n prachtige mooie unieke machine die jou elke dag weer een nieuwe dag geeft. Hij zorgt goed voor je, tijd dat je ook voor dat pracht lichaam gaat zorgen!

Liefs,
Charlotte

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Zo pak ik mijn voeding aan”

  1. Avatar

    Ja die koolhydraten zijn voor mij ook niet al te best. Zeker niet voor m’n buik. Ik krijg er een opgeblazen buik van en lijk wel zwanger de rest van de dag. Daarnaast houd ik mezelf ook aan dat ik gedurende de dag niet veel geraffineerde suikers eet. Daar word ik me toch moet van

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches