Zo krijg je meer energie. Do's & dont's deel 2 - Charlie's Kitchen

Zo krijg je meer energie. Do’s & dont’s deel 2

energie

Vorige keer schreef ik een blog over het krijgen van energie door middel van de juiste voeding. Als je deze nog niet hebt gelezen zou ik dat nog wel even doen. Klik hier voor het openen van deze blog.

Voldoende energie hebben begint bij de juiste keuzes maken, onder andere in de keuken. Veel mensen, eigenlijk heel veel mensen, leven van sugarrush naar sugarrush. Van uppers naar downers, van heel veel energie naar totaal geen energie. Een leeg gevoel, als een vaatdoek op de bank! Die piek geef je jezelf door bijvoorbeeld suiker te eten of koffie te drinken maar het gevolg is de downer.

energie

De bloedsuikerspiegel is de hoeveelheid glucose die in ons bloed zit. Heel simpel: hoe meer suiker, hoe hoger deze spiegel wordt. Snappen jullie het? En als jouw bloedsuikerspiegel omhoog schiet, kan deze daarna natuurlijk alleen maar keihard naar beneden donderen.

Een korte uitleg

Ik las laatst een mooi voorbeeld in het boek “Good Food” en denk dat het jullie dan nog duidelijker wordt.

In de oertijd gebeurde het wel eens dat we oog in oog kwamen te staan met een beer op de weg. Dan had je eigenlijk maar twee opties: vechten of wegrennen. Redelijk stressvol, de adrenaline giert door je lichaam en je bent klaar voor actie. Steeds vaker creëren wij onze eigen beren op de weg. Zo hebben we bijvoorbeeld deadlines en leven we in een samenleving waarbij het hebben van stress normaal is. Ik weet niet hoe dit voor jullie is maar voor mij is dit heel herkenbaar! Na het behalen van bijvoorbeeld die deadline zijn we moe en liggen we uitgeput op de bank.

energie

Hoe meer snelle suikers je eet, hoe meer de bloedsuikerspiegel stijgt en dit is te vergelijken met een stressreactie in je lichaam. Maar wij hebben te maken met deze samenleving en hebben nou eenmaal die beren op de weg. Hormonen worden in werking gesteld en ook weer uitgeput. Hormonen hebben ongelooflijk veel invloed op hoe jij je voelt, hoe je eruit ziet, hoe snel je herstelt en nog veel meer.

En dus?

Als je energie wilt krijgen en/of overhouden, je gezond en fit wilt voelen, is het verstandig om het je lichaam zo makkelijk mogelijk te maken. Probeer stress in je lijf, de stress van buitenaf maar ook van binnenuit (suiker), te beperken. Zo raak je niet uitgeput en dat is best handig als je van alles wilt doen. Word bewust van de keuzes die je hebt, zoek iets wat bij jou past en wat werkt!

energie

Volgende keer zal ik een blog schrijven en posten over welke voedingsrichtlijnen ik jou adviseer te volgen voor (nog) meer energie!

Liefs,
Charlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches