Zin in een ontbijtje boordevol plantaardige eiwitten? - Charlie's Kitchen

Zin in een ontbijtje boordevol plantaardige eiwitten?

alpro

Wie wil er nu niet een plantaardig cadeautje in de ochtend? Ik in ieder geval wel! Ik deel vandaag mijn twee favoriete plantaardige ontbijtjes met jullie.

Sojaproducten, zoals sojadrink, tofu en tempé zijn in elke supermarkt tegenwoordig verkrijgbaar. Eet eens wat vaker plantaardig, minder vlees eten is beter (voor mens én dier). Ik scoorde de nieuwste plantaardige variatie op kwark: Alpro Go On. En ik vertel jullie graag waarom ik hier bewust voor kies.

alpro

Maar waarom vaker een plantaardige keuze?

Een eiwitrijk ontbijt is een hele goede start van de dag! Eiwitten zijn belangrijk omdat het de bouwstenen zijn van ons lichaam. Eiwitten vind je o.a. in melk, eieren, vis en vlees. Maar wist je dat sojaproducten bomvol (plantaardige) eiwitten zitten?

Soja-eiwitten  zijn hoogwaardige “eiwitten” en dit betekent dat ze alle essentiële aminozuren bevatten. Soja-eiwitten zijn gelijkwaardig aan dierlijke eiwitten, die je bijvoorbeeld vindt in eieren en zuivel. Dus als je meer plantaardig wilt eten, maar je niet weet waar je je eiwitten vandaan moet halen, dan zijn sojaproducten een goede vervanger. Sojaproducten zoals die van Alpro bevatten daarnaast ook nog eens minder verzadigd vet dan veel dierlijke producten. Eiwitten zorgen voor de opbouw en de groei van je spieren. Ze zijn ook nodig om botweefsel op te bouwen. Op die manier houden we onze botten in de juiste conditie!

alpro

Terug naar de Alpro Go On

Dat het rijk aan eiwitten is heb ik jullie verteld, dat het een goede start is van de dag vertel ik jullie nu. Maar weet je ook hoe lekker het is? Een goede stevige textuur en een frisse smaak die perfect past bij mijn homemade bananen granola, vers fruit, noten en honing.

Bananen granola

Wat heb je nodig: 

 • 400 gram speltvlokken
 • 2 el kokosolie
 • 3 el honing (of meer)
 • 150 gram gedroogde banaan
 • 40 gram walnoten
 • 1 tl kaneel
 • 40 gram hazelnoten
 • 40 gram rozijnen of gojibessen
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Hak de noten en banaan in stukjes, zo fijn als jij wilt.
 3. Laat de kokosolie smelten in een pannetje of in de magnetron.
 4. Meng in een grote kom alle ingrediënten samen.
 5. Beleg de bakplaat met bakpapier, leg hierover de granola. Druk even goed aan!
 6. Bedek tenslotte met extra honing, dan blijft het lekker plakken 😀
 7. Bak de granola in 10 tot 15 minuten goudbruin.
 8. Je kunt de granola tot 10 dagen in een afgesloten pot bewaren. Laat wel volledig afkoelen voordat je het in de pot doet!

Het ontbijt maak je natuurlijk helemaal af met Alpro Go on, vers fruit als frambozen en blauwe bessen en stukjes chocolade.

Maar je kunt nog veel meer met deze plantaardige variatie op kwark

alpro

Eiwitrijke smoothie

Wat heb je nodig:

 • 300 gram Alpro Go On
 • 1 verse mango
 • 2 passievruchten
 • 1 snufje kaneel
 1. Schil de mango, snijd in stukjes en doe het samen met de Alpro Go On en de kaneel in de blender.
 2. Schenk de smoothie in een beker of jar.
 3. Snijd de passievruchten open, haal het vruchtvlees er uit en voeg dit toe aan de smoothie.

alpro

Een visie is belangrijk en Alpro heeft deze! Een visie op een wereld waarin we meer plantaardig eten. Dat is gezond, duurzaam en beter voor onze planeet.

Vaker plantaardig is liefde voor de planeet

Ik ben fan van Alpro omdat zij echt voor deze visie staan. Van de vele sojaproducten tot haverdrink, en ongezoete amandeldrink. Ze hebben het allemaal!
plantaardig alpro

Laten we samen een steentje bijdragen aan een gezondere wereld en kies voor plantpower

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: dit bericht is gesponsord. Lees in mijn blog “bloggen en geld verdienen” hoe dit werkt.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches