Wie wil er nu niet een plantaardig cadeautje in de ochtend? Ik in ieder geval wel! Ik deel vandaag mijn twee favoriete plantaardige ontbijtjes met jullie.

Sojaproducten, zoals sojadrink, tofu en tempé zijn in elke supermarkt tegenwoordig verkrijgbaar. Eet eens wat vaker plantaardig, minder vlees eten is beter (voor mens én dier). Ik scoorde de nieuwste plantaardige variatie op kwark: Alpro Go On. En ik vertel jullie graag waarom ik hier bewust voor kies.

alpro

Maar waarom vaker een plantaardige keuze?

Een eiwitrijk ontbijt is een hele goede start van de dag! Eiwitten zijn belangrijk omdat het de bouwstenen zijn van ons lichaam. Eiwitten vind je o.a. in melk, eieren, vis en vlees. Maar wist je dat sojaproducten bomvol (plantaardige) eiwitten zitten?

Soja-eiwitten  zijn hoogwaardige “eiwitten” en dit betekent dat ze alle essentiële aminozuren bevatten. Soja-eiwitten zijn gelijkwaardig aan dierlijke eiwitten, die je bijvoorbeeld vindt in eieren en zuivel. Dus als je meer plantaardig wilt eten, maar je niet weet waar je je eiwitten vandaan moet halen, dan zijn sojaproducten een goede vervanger. Sojaproducten zoals die van Alpro bevatten daarnaast ook nog eens minder verzadigd vet dan veel dierlijke producten. Eiwitten zorgen voor de opbouw en de groei van je spieren. Ze zijn ook nodig om botweefsel op te bouwen. Op die manier houden we onze botten in de juiste conditie!

alpro

Terug naar de Alpro Go On

Dat het rijk aan eiwitten is heb ik jullie verteld, dat het een goede start is van de dag vertel ik jullie nu. Maar weet je ook hoe lekker het is? Een goede stevige textuur en een frisse smaak die perfect past bij mijn homemade bananen granola, vers fruit, noten en honing.

Bananen granola

Wat heb je nodig: 

  • 400 gram speltvlokken
  • 2 el kokosolie
  • 3 el honing (of meer)
  • 150 gram gedroogde banaan
  • 40 gram walnoten
  • 1 tl kaneel
  • 40 gram hazelnoten
  • 40 gram rozijnen of gojibessen
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak de noten en banaan in stukjes, zo fijn als jij wilt.
  3. Laat de kokosolie smelten in een pannetje of in de magnetron.
  4. Meng in een grote kom alle ingrediënten samen.
  5. Beleg de bakplaat met bakpapier, leg hierover de granola. Druk even goed aan!
  6. Bedek tenslotte met extra honing, dan blijft het lekker plakken 😀
  7. Bak de granola in 10 tot 15 minuten goudbruin.
  8. Je kunt de granola tot 10 dagen in een afgesloten pot bewaren. Laat wel volledig afkoelen voordat je het in de pot doet!

Het ontbijt maak je natuurlijk helemaal af met Alpro Go on, vers fruit als frambozen en blauwe bessen en stukjes chocolade.

Maar je kunt nog veel meer met deze plantaardige variatie op kwark

alpro

Eiwitrijke smoothie

Wat heb je nodig:

  • 300 gram Alpro Go On
  • 1 verse mango
  • 2 passievruchten
  • 1 snufje kaneel
  1. Schil de mango, snijd in stukjes en doe het samen met de Alpro Go On en de kaneel in de blender.
  2. Schenk de smoothie in een beker of jar.
  3. Snijd de passievruchten open, haal het vruchtvlees er uit en voeg dit toe aan de smoothie.

alpro

Een visie is belangrijk en Alpro heeft deze! Een visie op een wereld waarin we meer plantaardig eten. Dat is gezond, duurzaam en beter voor onze planeet.

Vaker plantaardig is liefde voor de planeet

Ik ben fan van Alpro omdat zij echt voor deze visie staan. Van de vele sojaproducten tot haverdrink, en ongezoete amandeldrink. Ze hebben het allemaal!
plantaardig alpro

Laten we samen een steentje bijdragen aan een gezondere wereld en kies voor plantpower

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: dit bericht is gesponsord. Lees in mijn blog “bloggen en geld verdienen” hoe dit werkt.