De lekkerste zalmtartaar uit Voer voor Vrienden - Charlie's Kitchen

De lekkerste zalmtartaar uit Voer voor Vrienden

En in ene lag er een flinke stapel werkloze kookboeken in de keuken. Mijn motivatie was van de ene op andere dag totaal verdwenen… Geen zin om de keuken in te duiken, fotograferen van gerechten was ook een drama met de grauwe dagen en uit eten gaan, was een stuk makkelijker dan zelf koken.

Maar met de zon, de nieuwe kookboeken die gaan verschijnen en Charlie’s immer enthousiaste appjes ben ik er weer klaar voor! Tijd voor een nieuwe Kimmies Kookboekentest met deze keer Voer voor Vrienden van Eva Posthuma de Boer.

In Kimmies Kookboekentest ligt er iedere week een kookboek (of meerdere) in mijn keuken, waaruit ik -op het oog- de lekkerste gerechten test. Smaken de gerechten? Kloppen de recepten? En mijn belevingen in de keuken. Wie ik ook alweer ben? KIM! De fotograaf en prettig gestoorde linkerhand van Charlie 🙂

Voer voor Vrienden

Liefde gaat door de maag

Voer voor Vrienden is al een tijdje uit. Zo rond december viel het boek van schrijfster en columniste Eva Postuma de Boer op mijn deurmat. Het concept? Help! Ik krijg eters over de vloer… Gelukkig heeft Eva voor alle vier seizoen vier complete menu’s -met telkens een volledig vegetarisch menu- met kookplanning in haar boek gezet. Ieder menu bestaat uit een borrelhapje, een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht… De bonus is dat wijnkenner meneer Hamersma de perfecte wijntips voor iedere gang geeft.

Misschien goed uitgesteld, maar mijn favoriete menu staat in de lente… Haring als hapje, gevolgd door een doperwtensoep en zalmtartaar met asperges en salsa verde. Tot ontsteltenis van mijn tafelgenoot wordt er wel hier en daar geschrapt, omdat ik in opbouw naar een sportieve uitdaging ben en ik vind dat ik nog vijf kilo kwijt moet.

Geen ingewikkelde ingrediënten

Een rondje supermarkt en een bezoekje aan mijn favoriete visvent zijn genoeg voor alle recepten. Dus aan de gang. Zelf geeft Eva aan dat je ongeveer 2,5 uur bezig bent met het hele menu en dat je dan rustig aan kunt doen. Ik schrap de chocoladecake (ja, ik heb het echt gedaan) en ik kook maar voor twee personen, dus ik houd rekening met zo’n anderhalf uur kooktijd.

Eerst de doperwtensoep: beetje snijwerk, aanbakken van de groente, doperwten erbij en pruttelen maar. Ondertussen snij ik de tartaar. Ik gebruik echt supermooie vis van mijn visboer, het mes glijdt er doorheen. Beetje aanmaken met wat sjalotjes en dressing en hupsakee… de koelkast in. Ik kijk naar mijn soep… Dat gaat best goed. En ik ben 20 minuten verder als ik besluit nog maar een kop koffie te drinken. Van kookstress is geen enkele sprake.

Dan de staafmixer in de soep… Ik vind hem nog erg korrelig, dus laat hem even draaien in de blender, terwijl ik de radijsjes en haringen snijd voor de borrel. Voor ik verder ga moet je weten dat ik geen georganiseerde kok ben, laat staan een net werkende chef. Als ik kook is het lekker, maar er kunnen nog wel eens spetters op het plafond eindigen. Een recept met de opdracht: haal de soep door de zeef loopt bij mij meestal niet zo goed af. En inderdaad, ook deze keer vind ik overal groene spetters terug. Vriendlief is de halve avond bezig om ze te verwijderen… Sorry! Maar het is voor de zalvende greater good… Ik maak de soep af met crème fraîche.

Lekker bezig Kim…

De salsa verde gooi ik voor het gemak in de chopper en ik kook een ei. Ik kijk een beetje radeloos om me heen. Ik ben een uur verder, heb koffie gedronken, een halve aflevering van Rupaul’s Drag Race tussendoor gekeken en hoef alleen nog borden op te maken en asperges te grillen. DAMN!

Nog maar een keer de recepten doorkijken dan. Nee, echt niets vergeten. Dan nog maar een kop koffie en de rest van de aflevering afkijken. Zodra vriendlief thuis is, staat alles binnen de kortste keren op tafel. Of het lekker was? Hij verraste me de volgende ochtend voor de allereerste keer met ontbijt op bed 😉

Conclusie

Wil je goed voorbereid de ultieme host op homediners zijn? Voer voor Vrienden is een topper! Het ene recept is uiteraard makkelijker dan het andere, maar met de ruime planningen en de goede wijnadviezen kom je niet in de knel. En je kunt ieder seizoen uit vier menu’s, inclusief een vegetarische, kiezen. Je hoeft alleen nog maar zelf te koken.

De lekkerste zalmtartaar ooit

Wat heb je nodig:
(voor 6 personen)

 • 800 gram ontvelde zalm
 • 100 gram gerookte zalm
 • 1 bosje bieslook
 • 2 sjalotjes
 • 1 eetlepel grove mosterd
 • 2 eetlepels olijfolie
 • sap van 1 citroen
 • zwarte peper
 • 3 eetlepels lichte sojasaus
 • 2 eieren
 1. Kook een ei (dooier mag half zacht zijn), laat afkoelen.
 2. Snij de beide soorten zalm in kleine blokjes. Mik deze in een grote kom.
 3. Snij de bieslook fijn, snipper de sjalot en meng dit met de mosterd, olijfolie, citroensap, zwarte peper en sojasaus.
 4. Proef, breng verder op smaak met zout en peper.
 5. Pel het ei en snij deze in partjes.

Maak met een kookring of met je handen een tartaar en leg deze op een bord. Leg op iedere tartaar twee partjes ei.

Liefs, Charlie en Kim

P.S.: Benieuwd wie Kim nu eigenlijk is, lees hier haar interview!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches