Vorige week was ik lekker een avondje bij mijn ouders eten en mijn mama maakte als voorgerecht zalmbonbons met frisse vulling. Zoals jullie weten is mijn mama mijn inspiratie, uren stond (staat) ze in de keuken en ik leerde allemaal verschillende gerechten kennen. Als ik dan ook lekker een avondje op crashen bij pa en ma word ik helemaal in de watten gelegd, ook wel eens leuk hoor. Iemand anders die uitgebreid voor je kookt! Inmiddels ligt de lat hoog maar mama maakt er elke keer weer een feestje van. Daarom vroeg ik haar natuurlijk of ik dit heerlijke recept met jullie mocht delen. Lief van haar hé?

zalmbonbon

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 200 gram gerookte zalm
 • 100 gram verse zachte geitenkaas
 • 1 Granny Smith appel
 • 1 el verse limoensap
 • 2 el extra vierge olijfolie
 • 1 tl verse dille, fijngesneden
 • 1 snufje peper en zout
 • 4 handen rucola
 • 4 cherrytomaatjes

Optioneel: walnoten

zalmbonbon

 1. Snijd de appel in blokjes.
 2. Verkruimel de geitenkaas en meng dit met de appel, het limoensap, de olijfolie en de dille. (optioneel: walnoten)
 3. Breng dit op smaak met wat peper en zout.
 4. Bedek de binnenkant van een koffiekopje met aluminiumfolie.
 5. Verdeel hierover de plakjes gerookte zalm, laat een beetje over de rand heel steken.
 6. Schep het mengsel in de kopjes, let op niet teveel het moet nog kunnen sluiten.
 7. Pak de borden, beleg deze met de rucola, tomaat en laatste stukjes appel.
 8. Vouw de zalm terug en zet omgekeerd op de rucola, sluit af met wat peper.

zalmbonbon

Ziet deze zalmbonbon er niet fantastisch uit?

zalmbonbon

Liefs,
Charlie’s Kitchen