Zijn jullie ook zo dol op vis? Deze zalm met kruidige walnotenkorst uit de oven is echt waanzinnig lekker en helemaal met de gegrilde groenten ernaast.

De kruidige spread die ik erbij maakte zit boordevol goede voedingsstoffen en kan makkelijk gebruikt worden voor verschillende gerechten. Kant en klare spreads halen is niet meer nodig, want als je een staafmixer of keukenmachine hebt is alles binnen een handomdraai klaar. Vers, lekker en voedzaam!

Zalm met kruidige walnotenkorst

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 1 zalmmoot
  • 1/3 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1 winterpeen
  • peper en zout
  • 1 el Becel Olie Blend met olijfolie
  • 1 teen knoflook

Voor de spread:

  • 1 hand walnoten
  • 1/2 hand Parmezaanse kaas
  • 2 handen zongedroogde tomaten, het liefst vers. (Let op: haal je deze uit een pot, was ze eerst goed!)
  • 1 hand verse basilicum
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • 1 el Becel Olie Blend met olijfolie of Becel met walnootolie voor extra smaak!
  1. Snijd de paprika’s, courgette en winterpeen in reepjes. Smeer ze in met de Becel Olie Blend met olijfolie en maak op smaak met peper en zout. Bak deze om en om in de grillpan.
  2. Bak de zalm daarna ook om en om en eventueel iets langer als je het liever doorbakken hebt.
  3. Doe alle ingrediënten van de spread samen in de keukenmachine of in het opzetstuk van de staafmixer. Mix tot een lekkere krachtige spread.
  4. Smeer de bovenkant van de zalm in met de spread en serveer samen met de gegrilde groenten.

Wist je dat?

Ik kies voor Becel Olie Blend met Olijfolie omdat het is gemaakt van 4 verschillende oliën: olijfolie, zonnebloemolie, koolzaadolie en lijnzaadolie. Een heerlijke zachte, milde smaak die je bij veel gerechten kunt gebruiken, zowel bij koude als warme bereidingen. Deze olie bevat van nature Omega 3 en 6 die goed zijn voor je hart, aangezien ze bijdragen aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte in het bloed. Gezonde onverzadigde vetten zijn nodig voor ons lichaam, maar houd altijd in gedachten dat balans hier ook belangrijk is. Vet bevat veel calorieën, dus alles met mate!

zalm met kruidige walnotenkorst

De spread is ook lekker als dip bij rauwe groenten, op een broodje met gamba’s of als topping bij gebakken aardappeltjes. Misschien weet jij nog een andere combi? Laat het mij vooral weten!

Ingrediënten:

Plantaardige oliën 80% (zonnebloemolie, lijnzaadolie, koolzaadolie), olijfolie 20% (mix van geraffineerde olijfolie en olijfoliën van de eerste persing)

Liefs,
Charlie

P.S.: Dit bericht is gesponsord, lees hier wat dit inhoudt en hier waarom ik daarvoor kies.