Donderdag was ik uitgenodigd voor het Yummya Food festival bij de Jaap Eden baan. Het was prachtig weer, strak blauwe lucht en een behoorlijk warm zonnetje. Het festival is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt letterlijk op de “baan”. Yummya is een heerlijk thema foodfestival, dat volledig in het teken staat van hoogwaardig streetfood. De Jaap Eden IJsbaan is speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd tot een paradijs, en dan ook nog eens dit weer!

yummya

Ze noemen het de ‘Garden of Eden’ dat de onweerstaanbare verleiding van eten centraal houd en het verhaal van Adam en Eva komt tot leven. Wat ik vooral heel fijn vond was de sfeer, heel relaxed, geen luide muziek gewoon lekker allemaal in de chill modus met een drankje en hapje. De kraampjes stonden niet allemaal hutjemutje bij elkaar en je had gewoon lekker je vrijheid om rond te wandelen om te kijken waar je zin in had. Genoeg tafeltjes, zitplekken en gras waar we languit konden genieten!

yummya

Deze burger van eend met peer en blauwe kaas, OH MY echt waar zoooooo lekker. Aangezien mijn vriend en ik al vaker naar food festivals zijn geweest komen bepaalde trucks altijd terug maar ik vind het altijd leuk om opzoek te gaan naar iets nieuws of iets wat ik al heel lang niet heb gehad.

yummya

Dit is overigens mijn nieuwe verslaving…

Yummya

Het voordeel van met zijn tweeën gaan is dat je kan delen, zo kan je meer proeven en een beetje op je porties letten.

Yummya

Mijn knappe vent met een overheerlijke Flam Kuche, een soort pizza.

Yummya

Noch vlees noch vis, vega gyros!

Yummya

Echt een super middag gehad, iedereen was enthousiast en het was zo ontspannen. Echt aan aanrader! Yummya festival staat nog  6, 7 en 8 mei in Amsterdam dus als je in de buurt bent zeker even langsgaan!

Liefs,
Charlie’s Kitchen