Vorige week was ik eindelijk eens in de Yada Yada Market in Zaandam! Al weken zag ik heerlijke foto’s voorbij komen op Instagram en vele vrienden lieten weten hoe leuk het hier was. Als foodie mocht ik dit natuurlijk niet missen, perfect op mijn favoriete hotspot lijst. Een echte culinaire attractie voor Zaandam, deze indoor food markt is gevestigd in een monumentaal pand aan de Hemkade op het Hembrug terrein. Je kan hier gratis parkeren en makkelijk je fiets kwijt. Je vind hier niet alleen eten en drinken maar ook (live) muziek, lekkere bar mannen (zei ik dat…?) en de mogelijkheid tot shoppen met invloeden uit Zuid-Afrika.

yada yada

Je vindt hier o.a The Rough Kitchen, BarTijger, Alexandra Zoet en nog veel meer. Met meer dan 30 verschillende aanbieders en gerechten maakt dit een echt culinair uitje. Naast eten worden er natuurlijk ook drankjes geschonken, waaronder heerlijke Zuid-Afrikaanse wijn.

yada yada

 

YadaYada had sfeer, iets industrieels maar ook een soort station. Je hebt alle ruimte om rustig overal langs te gaan met je neusje, hele enthousiaste mensen die graag vertellen over hun gerecht en heerlijke brede tafels om uitgebreid te dineren. Wat ik natuurlijk heb gedaan…

yada yada

Ongeveer iedereen die ik had gesproken over Yada Yada zei; je moet aan de gin van BarTijger! Ik heb mij opgeofferd en speciaal voor jullie even getest hoe dat nou zat. Leuke barman, check! Grote glazen, check! Healthy twist, check! Goede smaak, check! Dus, ben je bij Yada yada ga even langs want dit mag je niet missen 😀

Yada yada

yada yada

Op zoek naar de lekkerste homemade Chinese dumplings in Nederland? Kom dan naar Maggie! Dumplings worden ook wel jiaozi genoemd en hebben een kenmerkende Chinese smaak. Uiteraard maakt Maggie deze met liefde helemaal zelf voor jou, (ook de velletjes) ze strelen de tong, smaken naar meer en zijn een genot om te eten.

 

yada yada

Ook hier mocht een hamburger niet ontbreken, en niet zomaar een. The Rough Kitchen doet aan grillen, smoken en roosteren en dan het allerliefste op open vuur. Op Yada Yada brengen ze ode aan het ware vlees, naast burgers ook slow-cooked pulled pork en kippenpootjes.

yada yada

De eerste foto waar ik wijn sta te proeven kwam allemaal door dit kaasplankje. Ik ben dol op kaas, hoe ouder hoe beter hoe blauwer hoe beter! Bij echte kaas hoort een goed glas wijn, gelukkig mocht ik royaal proeven om zeker te weten dat die perfect pastte bij ons schaaltje kaas.

yada yada

yada yada

Oh kijk, de leuke barman! Ik bedoel, de fantastische gin tonics…

yada yada

yada yada

We sloten deze heerlijke avond af bij Alexandra Zoet, ook al zit je eigenlijk al vol deze toetjes wil je echt niet missen. Ze bakt haar taarten met passie, ze werkt zoveel mogelijk met biologische producten en verse ingrediënten. Al haar taarten zijn glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Van haar Italiaanse oma leerde Alexandra de passie voor lekker eten, en die proef je in elk hapje terug. Gezond en lekker, daar hou ik van!

Liefs,
Charlie’s Kitchen