Kennen jullie de wortel tortilla wraps al? Wat een uitvinding! Ontzettend lekker, lager in calorieën dan de ‘normale’ wraps én met extra groenten.

Naast de wortel variant heb je ook de bieten tortilla wraps, zeer smakelijk met geitenkaas bijvoorbeeld.

Dat brengt mij op een idee

De bieten tortilla wraps ga ik snel een keer maken met geitenkaas, ik krijg al allemaal lekkere ideeën. Vandaag deel ik met jullie een recept van de wortel tortilla wraps met vegetarische, Indische balletjes. Ook een keer leuk en lekker voor de afwisseling. De heerlijke balletjes van Tivall heb ik bij AH heb gescoord.

Lunch of diner

Mocht je de wortelwraps nog nooit hebben geprobeerd: doen! Je leest het goed, het zijn wraps met worteltjes erdoorheen, wat ze extra zoet maakt. Omdat de basis van deze wrap iets zoeter is, heb ik gekozen voor een frisse spread, knapperige rucola en ballen met pit. Heerlijk als lunch of avondeten.

Als avondeten kun je er overigens best twee nemen, ze bevatten namelijk een stuk minder calorieën. De een eet meer dan de ander natuurlijk, dus schat zelf in waar jij je goed bij voelt.

Daar houden we van

De wraps heb ik licht ingesmeerd met Muhammara van Maza. Mijn nieuwste verslaving, fris van smaak door de granaatappelpitjes. Echt aan aanrader en niet alleen voor op de wraps.

Wortel tortilla wraps met Indische balletjes

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • 4 wortelwraps van No Fairytales
 • 200 gram vegetarische Indische ballen
 • 4 el Muhammara van Maza
 • 4 handen rucola
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 1. Snijd de paprika’s in blokjes.
 2. Zet 2 koekenpannen op het vuur. In pan 1 bak je de Indische ballen en paprika’s totdat ze bruin worden en warm genoeg zijn.
 3. In de andere pan bak je de wortelwrap even kort om en om, zodat deze warm en zacht is.
 4. Smeer de wrap in met de Muhammara, beleg met de rucola, paprikastukjes en Indische ballen.
 5. Je kunt de wrap oprollen of als pizza eten.

Liefs,

#TEAMCHARLIE