Ik word dertig en ik vind het verschrikkelijk! Is dit wat ik wil? Ga ik wel of niet? Is dit het leven wat ik wil? Ben ik gelukkig? Wil ik kinderen? Wil ik trouwen? De bekende dertigers dilemma’s steken hier al regelmatig de kop op.

Een vriendin van mij wijst me op het programma van Marlijn Weerdenburg “de dolende dertiger”. Potverdikkie, heel herkenbaar allemaal wanneer ik languit op de bank naar het programma kijk.

Ik vind het confronterend, een persoonlijke ontwikkeling en op zoek naar antwoorden bij levensvragen. Dit leerde ik al uit het boek van … “Leef je mooiste leven”. Yes, ik zit al een jaar in de fase dat ik boeken lees over levenslessen en persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het super interessant en daarbij voel ik ook gewoon dat ik hier en daar sturing nodig heb.

Door zoveel vragen te hebben voor mezelf en het gewoon echt niet te weten heb ik soms het gevoel dat ik tegen een burnout aan loop. Jullie hebben allemaal mijn persoonlijke blogs kunnen volgen en weten dat ik regelmatig weer huilend op de bank crashte.

dertiger

Ik probeerde uit alle macht alle ballen hoog te houden en hield dit verschillende keren gewoon niet vol. Steeds meer mensen zijn druk, we plannen onze dagen helemaal vol. Een moment voor onszelf komt bijna nooit meer voor, onze gevoelens kunnen geen plek krijgen, we krijgen stress, lopen op onze tenen en raken langzaam opgebrand.

En daar zat ik dan huilend op de bank, verschillende keren. Ik ben koppig en leer niet snel. Maar toen kwam daar die dag dat ik hier wel van leerde, mede door lieve mensen om mij heen die mij hielpen. Je lichaam heeft rust nodig, iedereen heeft rust en ontspanning nodig. Als ik iets geleerd heb is dat balans in succesvol zijn en voor jezelf kiezen zo belangrijk is!

Omring je met mensen die je energie geven

Doe dingen waar je energie van krijgt. Met vrienden afspreken, een wandeling maken, sporten, mediteren of misschien wel een boek lezen. Luister naar je lichaam en je hart en volg je passie. Dit geeft zoveel energie. Positieve energie die je uiteindelijk ook meer rust geeft. Want wat doe jij als je moe bent? Stop je of neem je rust?

dertig

Terug naar het dertig worden. Dertig… ik vind het al zo oud klinken haha. Iedereen om mij heen is zwanger, heeft een kindje of gaat trouwen. Ik voel een bepaalde druk, misschien leg ik hem mezelf op? Geen idee! Maar dertig worden vind ik vreselijk, het gevoel dat het nu of nooit is, het gevoel dat ik keuzes moet maken, het gevoel dat dit het moment is!

Ik ben zo benieuwd hoe jullie dit ervaren?

Liefs,
Charlotte