De winnende Tzatziki festival burger - Charlie's Kitchen

De winnende Tzatziki festival burger

Vorige week deelde ik mijn favoriete festival burger met jullie (lees: hier) en vandaag deze tzatziki festival burger. Daarbij vroeg ik jullie wat voor jullie de ideale festival burger zou zijn die je zou bereiden met Hellmann’s. Heerlijk in het zonnetje, met muziek en een koud alcoholisch drankje op een festival moet natuurlijk gegeten worden. Een burger die je gewoon lekker in de hand neemt en die een goede bodem vormt voor de rest van jouw feestende dag. Hierbij konden jullie twee tickets winnen voor De Parade, hoe tof is dat?

Ik kreeg onwijs veel mailtjes, reacties en berichten onder mijn blog. Wat zijn jullie creatief! Zo kwam deze fantastische garnalenburger met avocado, mango-salsa en limoenmayo voorbij. Van vegetarische- tot vis- en vleesburgers, het was een zee van ideeën en ik kreeg er enorme trek van haha. Maar natuurlijk kan er maar 1 de winnaar zijn, van harte gefeliciteerd Elisabeth. Ik heb jouw Tzatziki festival burger gemaakt en geproefd. Wat een geweldige keus, heerlijk uit de hand, een smaaksensatie en makkelijk te maken.

festival burger

Wat heb je nodig:
(voor 4 burgers)

 • 500 gram lamsgehakt
 • 4 pita’s
 • 2 tomaten
 • 1/3 komkommer
 • 200 ml Griekse yoghurt
 • 2 tenen knoflook
 • 2 el fijngesneden dille
 • 4 el Hellmann’s
 • 100 gram feta
 • 1 zak gemengde sla
 • peper & zout
 1. Kruid het gehakt met peper en zout. Vorm hieruit 4 burgers en dek af met vershoudfolie.
 2. Zet de burgers 30 minuten in de koelkast.
 3. Snijd de komkommer in hele dunne reepjes en meng dit met Hellmann’s, yoghurt en de dille.
 4. Knijp nu ook de knoflook uit, peper en zout en meng goed door elkaar.
 5. Zet ook dit met vershoudfolie eroverheen in de koelkast voor 20 minuten.
 6. Haal een broodrooster tevoorschijn en rooster de pita’s goud bruin.
 7. Snijd de tomaat in plakken en de feta in reepjes.
 8. Bak de lamsburgers ongeveer 3 minuten per kant, check altijd even of ze naar wens zijn.
 9. Snijd de pita’s voor de helft open vul met de saus en doe de hamburger erin.
 10. Vul de zijkanten met de sla, tomaten en feta.

festival burger

Deze tzatziki festival burger ziet er toch gewoon om op te eten uit? Welk festival gaat deze serveren, want Charlie is coming!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

Dit artikel is gesponsord, lees er hier meer over.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches