Wees gewoon jezelf en je bent uniek! - Charlie's Kitchen

Wees gewoon jezelf en je bent uniek!

Ik krijg veel mailtjes en privé berichten van lieve volgers, volgers die bijvoorbeeld willen weten hoe ik mijn passie heb gevonden. Ik wil ook doen wat jij doet, ik wil ook een voorbeeld zijn, ik wil ook het verschil maken etc… Maar ik ben zo gewoon… Ik weet niet wat ik wil… wie ik ben… je bent uniek!

Jezelf zijn is al gek genoeg

We kunnen allemaal zo ingewikkeld denken, maar het is eigenlijk best simpel in het leven. Je wilt afvallen? Eet minder. Je wil meer rust? Zoek ontspanning. Je wilt uniek zijn? Wees gewoon jezelf. Maar hoe ben je eigenlijk jezelf?

Hoe ben ik mijzelf? Waarom ben ik uniek? Wat zeg ik nu? JA, ik ben uniek. Niemand is zoals ik en niemand is zoals jij.

Van kinds af aan groeien wij en neemt onze mind als een spons informatie op die ons deels maken wie wij zijn. Denk aan manieren die je meekrijgt van je ouders en lessen op school hoe je om moet gaan met anderen. Maar deze aangeleerde gedachten en patronen kunnen je soms ook in de weg gaan zitten, want denk jij er ook vandaag de dag nog zo over?

Hoe vaak ben jij onzeker? Ben ik wel leuk genoeg? Doe ik het wel goed? Wat vindt hij van mij? Oh, haar figuur is veel mooier dan de mijne….

Just be you

Als ik voor mijzelf spreek is mijzelf zijn elke dag: doen wat ik wil, met de mensen die ik wil en waar ik wil. Voor mij is mijzelf zijn doen waar ik mij goed bij voel. Soms is dat wandelen, de andere keer beulen in het krachthonk en weer een andere dag gewoon lekker in bed blijven. Mijzelf zijn is mijzelf volproppen met naturel ribbel chips, gezond eten, maar ook een avondje aan de wijn. Voor mij is mijzelf zijn, vrij zijn. Vrij zijn door mijn gevoelens te uiten te zeggen wat ik vind. Vraag jij jezelf wel eens af wat jij wilt zonder je te laten beïnvloeden door wat anderen denken?

Wanneer je anderen loslaat en alleen bezig bent met jezelf zul je zien dat je successen gaat behalen. En dat kun je bereiken door soms alle gedachtes los te laten en de mening van anderen wat vaker naast je neer te leggen. Want het is jouw leven, jij moet het leven zoals jij dat wilt en wie is die ander om daar iets over te zeggen?

Heb je er wel eens aan gedacht dat anderen zo praten uit bijvoorbeeld onzekerheid of jaloezie?

je bent uniek

Ik dacht vroeger altijd dat iemand mooiere benen had, dat stijl haar mooier was en dat iedereen leuker was dan ik (ik schreef er een eerlijke blog over, lees hier). Ik had het gevoel dat ik nooit mijzelf kon zijn, wat niet zo was, maar ik heb dat zelf gecreëerd in mijn hoofd. Maar inmiddels weet ik dat je je eigen pad moet ownen.

Ik begon een zoektocht naar mijzelf en achteraf gezien deed ik dat onbewust al eerder. Van kleins af aan houd ik al een dagboek bij, mijn manier om met mijzelf in contact te staan en te zien hoe ik me voel bij bepaalde gebeurtenissen. Door alles op te schrijven kreeg ik helderheid in mijn hoofd, kon mijzelf beter begrijpen. Maar ook las ik veel boeken, en dan vooral zelfhulpboeken gericht op persoonlijke ontwikkeling. Ik stel mijzelf dagelijks de vraag want mijn doel is, wat ik die dag doe om iets dichter bij mijn doel te komen, of ik angst ervaar en waarom, waar mijn kracht zit, waar ik me goed bij voel die dag, waar ik die dag goed in ben en wat mij tegenhoudt om de beste versie van mijzelf te worden.

Je bent uniek

We spelen dagelijk allemaal onze eigen film af in ons hoofd, hebben 1000 vragen over het leven en aan anderen. Maar waarom stellen we onszelf nooit eens goede vragen? Zo kun je beter zien wat jij wilt in het leven, beter aanvoelen waar jij behoefte aan hebt en door te schrijven en te lezen leer je jezelf nieuwe gedragspatronen aan. Nee, je doet je niet anders voor dan je bent, je gaat zien wie je echt bent.

Geloof mij, alles wordt langzaam duidelijker. Het is een mooi avontuur en een prachtig proces. Het voelt alsof er een rugzak met 200 bakstenen van je afvalt, je gaat je vrij voelen je gaat je jezelf voelen. Jij gaat weten wanneer je nee wilt zeggen, wanneer je rust nodig hebt of wanneer je behoefte hebt aan bijvoorbeeld een wandeling.

Communiceer met jezelf

Dan ben je eerlijk naar jezelf en ben je ook gewoon JIJ. Het is namelijk tijd om gewoon jouw mooie zelf te zijn.

Liefs,
Charlie

 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches