Ik krijg veel mailtjes en privé berichten van lieve volgers, volgers die bijvoorbeeld willen weten hoe ik mijn passie heb gevonden. Ik wil ook doen wat jij doet, ik wil ook een voorbeeld zijn, ik wil ook het verschil maken etc… Maar ik ben zo gewoon… Ik weet niet wat ik wil… wie ik ben… je bent uniek!

Jezelf zijn is al gek genoeg

We kunnen allemaal zo ingewikkeld denken, maar het is eigenlijk best simpel in het leven. Je wilt afvallen? Eet minder. Je wil meer rust? Zoek ontspanning. Je wilt uniek zijn? Wees gewoon jezelf. Maar hoe ben je eigenlijk jezelf?

Hoe ben ik mijzelf? Waarom ben ik uniek? Wat zeg ik nu? JA, ik ben uniek. Niemand is zoals ik en niemand is zoals jij.

Van kinds af aan groeien wij en neemt onze mind als een spons informatie op die ons deels maken wie wij zijn. Denk aan manieren die je meekrijgt van je ouders en lessen op school hoe je om moet gaan met anderen. Maar deze aangeleerde gedachten en patronen kunnen je soms ook in de weg gaan zitten, want denk jij er ook vandaag de dag nog zo over?

Hoe vaak ben jij onzeker? Ben ik wel leuk genoeg? Doe ik het wel goed? Wat vindt hij van mij? Oh, haar figuur is veel mooier dan de mijne….

Just be you

Als ik voor mijzelf spreek is mijzelf zijn elke dag: doen wat ik wil, met de mensen die ik wil en waar ik wil. Voor mij is mijzelf zijn doen waar ik mij goed bij voel. Soms is dat wandelen, de andere keer beulen in het krachthonk en weer een andere dag gewoon lekker in bed blijven. Mijzelf zijn is mijzelf volproppen met naturel ribbel chips, gezond eten, maar ook een avondje aan de wijn. Voor mij is mijzelf zijn, vrij zijn. Vrij zijn door mijn gevoelens te uiten te zeggen wat ik vind. Vraag jij jezelf wel eens af wat jij wilt zonder je te laten beïnvloeden door wat anderen denken?

Wanneer je anderen loslaat en alleen bezig bent met jezelf zul je zien dat je successen gaat behalen. En dat kun je bereiken door soms alle gedachtes los te laten en de mening van anderen wat vaker naast je neer te leggen. Want het is jouw leven, jij moet het leven zoals jij dat wilt en wie is die ander om daar iets over te zeggen?

Heb je er wel eens aan gedacht dat anderen zo praten uit bijvoorbeeld onzekerheid of jaloezie?

je bent uniek

Ik dacht vroeger altijd dat iemand mooiere benen had, dat stijl haar mooier was en dat iedereen leuker was dan ik (ik schreef er een eerlijke blog over, lees hier). Ik had het gevoel dat ik nooit mijzelf kon zijn, wat niet zo was, maar ik heb dat zelf gecreëerd in mijn hoofd. Maar inmiddels weet ik dat je je eigen pad moet ownen.

Ik begon een zoektocht naar mijzelf en achteraf gezien deed ik dat onbewust al eerder. Van kleins af aan houd ik al een dagboek bij, mijn manier om met mijzelf in contact te staan en te zien hoe ik me voel bij bepaalde gebeurtenissen. Door alles op te schrijven kreeg ik helderheid in mijn hoofd, kon mijzelf beter begrijpen. Maar ook las ik veel boeken, en dan vooral zelfhulpboeken gericht op persoonlijke ontwikkeling. Ik stel mijzelf dagelijks de vraag want mijn doel is, wat ik die dag doe om iets dichter bij mijn doel te komen, of ik angst ervaar en waarom, waar mijn kracht zit, waar ik me goed bij voel die dag, waar ik die dag goed in ben en wat mij tegenhoudt om de beste versie van mijzelf te worden.

Je bent uniek

We spelen dagelijk allemaal onze eigen film af in ons hoofd, hebben 1000 vragen over het leven en aan anderen. Maar waarom stellen we onszelf nooit eens goede vragen? Zo kun je beter zien wat jij wilt in het leven, beter aanvoelen waar jij behoefte aan hebt en door te schrijven en te lezen leer je jezelf nieuwe gedragspatronen aan. Nee, je doet je niet anders voor dan je bent, je gaat zien wie je echt bent.

Geloof mij, alles wordt langzaam duidelijker. Het is een mooi avontuur en een prachtig proces. Het voelt alsof er een rugzak met 200 bakstenen van je afvalt, je gaat je vrij voelen je gaat je jezelf voelen. Jij gaat weten wanneer je nee wilt zeggen, wanneer je rust nodig hebt of wanneer je behoefte hebt aan bijvoorbeeld een wandeling.

Communiceer met jezelf

Dan ben je eerlijk naar jezelf en ben je ook gewoon JIJ. Het is namelijk tijd om gewoon jouw mooie zelf te zijn.

Liefs,
Charlie