Weer niet afgevallen, hoe kan dat? - Charlie's Kitchen

Weer niet afgevallen, hoe kan dat?

afvallen

Je bent zo goed bezig, planning, sporten en alleen maar gezond eten. Aan het einde van de week ga je vol spanning op de weegschaal staan en… shit weer niet afgevallen. Maar waarom niet?

Afvallen

Aan het einde van de dag heb je een voldaan gevoel, je hebt lekker gegeten en ook nog een uurtje gesport. Voor je gevoel heb je alles gedaan wat nodig was om “gezond” te doen. Je kunt niet wachten om straks weer in je oude kleding te passen of misschien wel te shinen in bikini van de zomer.

Ik ga jullie proberen uit te leggen hoe het in z’n werk gaat

Het gaat allemaal om de energiebalans. Want al je eten bestaat uit energie en deze energie drukken we uit in kilocalorieën (kcal). Ik denk dat iedereen die term wel kent. Jij blijft op gewicht als de hoeveelheid energie die je binnenkrijgt gelijk blijft aan de energie die je lichaam verbruikt. Dus het klinkt best logisch als ik jou ga vertellen dat je pas afvalt als je minder energie binnenkrijgt en meer verbruikt.

Dus jij denkt dat je lekker bezig bent, maar je ziet geen verandering en dit komt vaak door de kleine dingen die je zelf niet doorhebt. Daarom heb ik de Daily Planner bedacht.

Schrijf eens echt op wat je allemaal eet

Een voorbeeld

Je staat op je werk een bakkie te doen met collega’s, je hebt je tussendoortje al gehad, maar een collega komt binnen met een super healthy plakje bananenbrood. Hmmm lekker denk je, is toch gezond! Maar waar je niet aan denkt, dat zijn de extra calorieën! Tuurlijk heb je een gezonde keuze gemaakt en niemand wil de hele dag bezig zijn met het tellen van calorieën, maar als je wilt afvallen is dit wel even een eye opener.

Zo denkt je andere collega super gezond te zijn door als tussendoortje 2 rijstwafels met avocado en tomaat te nemen. Yes, super gezond, maar wist je dat 1 avocado bijna 300 calorieën bevat? Haar tussendoortje is meer een volledige lunch geworden. Ik neem bij Albert Heijn altijd de baby avocado’s of ik gebruikt maar een halve en bewaar de andere kant tot de dag erna! Kleine dingen die het verschil voor jou al kunnen maken!

Nog een voorbeeld

En dan die bakjes koffie, je voelt je super goed, je hebt al geminderd met suiker, maar toch gaat er in elk bakje 1 klontje en een scheut melk….

En een geweldig voorbeeld waar ik zelf altijd intrap, het snoepen tijdens het koken! Ik kom uit mijn werk en heb uiteraard enorme trek. Ik duik snel de keuken in om mijn gezonde prakkie klaar te maken, ondertussen ben ik zoekende. Koelkast open, la open en even snuffelen in de andere kastjes. Oeh ik heb nog wat nootjes of een stukje kaas.

Snappen jullie mijn punt? Wees eerlijk tegen jezelf en schrijf op de Daily Planner wat je daadwerkelijk eet als jij echt jouw doel wilt behalen. Al die kleine dingen bevatten namelijk bij elkaar toch een hoop calorieën. En die kunnen er net voor zorgen dat jij niet afval, want je creëert namelijk geen negatieve energiebalans, wat je uiteindelijk wel wilt bij vetverbranding.

Afvallen

Liefs,
Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

6 reacties op “Weer niet afgevallen, hoe kan dat?”

 1. Avatar

  En wat betreft de omzetting van vet in spier? Ik ken een aantal mensen die enkele kilo’s vet hebben omgezet in spier (duurde 2 a 3 maanden) en dus op hetzelfde gewicht zijn gebleven.

  1. Avatar

   dat is op zich al onmogelijk puur vanwege het feit dat spieren zwaarder wegen dat vet dus dan zou je in cm afvallen maar zwaarder moeten wegen

   1. Avatar

    Volgens mij weegt 3 kg spier net zoveel als 3 kg vet. Uiteraard wordt het vet niet direct omgezet in spier, maar ik heb het even over de kilo’s.

 2. Pingback: Weekend, dan mag ik alles! - Charlie's Kitchen

 3. Pingback: Gezond eten leidt tot afvallen - Charlie's Kitchen

 4. Pingback: Wat zijn eiwitten? - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches