fbpx

Wat deed 4 dagen zonder telefoon met mij?

Ik besloot om van 5 t/m 8 november mijn telefoon uit te doen en andere afleidingen als bijvoorbeeld de TV ook even achterwege te laten. Terug naar de verbinding met mijzelf, de natuur en mijn passie: Charlie’s Kitchen.

Offline is the new luxery

Ik denk oprecht dat mensen amper nog in het nu leven. Overal waar ik kijk zie ik mensen met hun telefoon in hun hand. Op straat, in de trein, in een restaurant aan tafel en ga zo maar door. Ik besloot dat het tijd werd om deze een tijdje uit te doen, ondanks dat mijn bedrijf  “online” is. Waarom? Ik schreef er een persoonlijk en eerlijk artikel over, deze lees je hier.

Zondag

Zondagavond rond 20.00 uur deed ik mijn telefoon uit. Het voelde spannend, ik voelde onrust. Niet heel gek, mijn online programma’s en campagnes lopen gewoon door en voor het eerst moest ik alles letterlijk loslaten en overlaten aan mijn team. Het voelde als de ultieme test. En dat klinkt stom maar eerlijk is eerlijk, iedereen vind het toch spannend om iets vertrouwds los te laten?

Zondag heb ik heerlijk thuis gezeten, lekker veel kaarsen aan en vroeg naar bed. Is deze “oma” gek op. Ik zorg goed voor mijzelf zodat ik een hoog energieniveau heb. Dit is zo belangrijk voor mij, want met een hoog energieniveau lever ik het beste werk en kan ik zoveel dingen doe die ik leuk vind. Ik wil niet op de bank ploffen elke dag en denken “ik had nog zoveel willen doen, maar ik ben moe”. Een hoog energieniveau krijg je niet zomaar, hier moet je consequent aan werken door middel van de juiste voeding, ontspanning, beweging en mindset.

Maandag

Ik werd wakker met stijve kaken, was de hele nacht onrustig geweest met zoveel gedachtes. Of ik niks vergeten was of niks zou missen. Typisch. Ik bleek meer verslaafd te zijn aan afleiding dan ik dacht. Weet je hoeveel je kan doen op een dag? Ik las een boek dat al weken naar me lag te loeren, ik ben de natuur in gegaan voor een lange wandeling, ik heb de keukenkastjes uitgeboend en een grote pan soep gemaakt. Die trouwens gruwelijk lekker was, het recept vind je hier. 

Zoveel gedaan en het was pas 13.00 uur. Zonder afleiding van telefoon en TV haal je zoveel meer uit je dag. De acceptatie en het loslaten begonnen nu echt. Ik voelde zoveel vrijheid.

Maar toen…

Lag ik heerlijk op de bank met een mok verse gemberthee en begonnen de tranen te stromen. Ik kon niet meer stoppen met huilen. Letterlijk uit de sneltrein stappen en “offline” gaan maakte veel in mij los.

Dankbaar dat ik inmiddels een team heb dat mij opvangt. Stuk voor stuks kanjers.

Intens blij met mijn eigen huis.

Verdrietig. Want bij elke keuze hoort ook verlies.

Blijheid, want ik heb de vrijheid om te gaan waar ik wil.

Dinsdag

Ik voelde vertrouwen en weer een connectie met mijzelf. Heel veel enthousiasme omdat mijn programma steeds dichterbij komt (klik hier voor meer informatie). Er ging een soort put open van creativiteit. Heerlijk. Wat heb ik dit gemist. Schrijven. Creëren. Bedenken. Uitvoeren. Gewoon doen, wat in mij opkomt. Gewoon doen wat ik leuk vind.

Ik krijg vaak de vraag hoe ik het toch allemaal doe. De volgers, veel bezoekers op je site, toffe opdrachten en een online programma wat supergoed loopt. Mijn antwoord is altijd simpel; gewoon doen wat je leuk vindt. Wat je geeft, krijg je terug. Jouw enthousiasme en vertrouwen in wat je doet, het verlangen naar, in mijn geval, mensen echt willen helpen straal ik aan alle kanten uit. Dit trekt aan. Letterlijk.

Bedenk maar eens hoe fijn het is om mensen om je heen te hebben die je blij maken en energie geven.

Only two

De laatste twee dagen waren magisch. Onrust ging over in vertrouwen. Ik voelde een intense vrijheid, en voornamelijk zoveel rust. Rust in mijn bips, in mijn hoofd en en mijn huis.

Ik ben ZO klaar voor de komende weken. Mooie dingen in het vooruitzicht! Zo is volgende week de pre-launch van mijn High-End echt-in-balans programma, heb ik opnames voor de feestdagen challenge (geef je nu nog op voor 7 euro!!!) en komt er een geweldig culinair, maar uiteraard in balans, kerstmenu online.

En? Heb ik veel gemist?

Je mist niks. Ik deed na 4 dagen mijn telefoon aan en had superveel berichtjes, echt belangrijk? Nee. Iets gemist op social media? Nee. Alles loopt gewoon door. Je mist gewoon niks. Als je durft. Ik moedig iedereen aan zijn telefoon eens uit te doen. Al is het 2 uur per dag. Laat de TV eens uit en lees een boek. Heb een echt gesprek met je partner. Ga de keuken in met de kinderen. Ga sporten. En ook echt sporten en geen selfie’s maken om elke dag iedereen te laten weten dat JIJ in de sportschool bent.

Ja, ik ben er klaar voor. En een ding weet ik zeker. Ik ga vaker offline. Want een leven #echtinbalans is niet altijd online. Het is ook in het hier en nu leven. Genieten van de omgeving, van het eten op tafel, van de mensen om je heen en de natuur. Offline is bevrijdend. De dagen dat ik online ben, deel ik wat ik wil omdat ik het tof vind. Omdat het mij energie geeft. Heerlijk. Bevrijdend.

Liefs,
Charlie

 

======================================================================

Wil jij ook meer energie maar vooral meer balans, rust in je hoofd en een slank en gezond lichaam?

De #ECHTINBALANS groep van vorig jaar
Herken je dit?
 • Heb jij het gevoel dat je alle ballen moet hooghouden?
 • Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt?
 • Voel jij je niet goed genoeg en ben je bang ergens tekort te schieten?
 • Voel jij je met regelmaat moe, futloos of leeg?
 • Heb je vaak negatieve gedachten?
 • Heb je moeite een gezond eetpatroon vast te houden en kies je snel voor makkelijk en minder gezond?
 • Maak je je vaak druk over wat anderen van jou vinden?
Verlang je naar:
 • rust
 • energie
 • balans
 • een gezonde relatie met eten
 • ritme
 • structuur
 • een gezonde dosis aan zelfvertrouwen
En heb je behoefte aan simpele, praktische handvatten die je dagelijks kunt toepassen voor het bovenstaande?
 
Zit je nu hard ja te knikken? YES!
Dan kan ik je helpen met mijn 12-weekse programma volgens de #ECHTINBALANS methode.
 
Wat krijg je allemaal voor 197 euro (normaal 499 euro!!!):
 • 12-weeks programma volgens de #ECHTINBALANS methode
 • Het Charlie’s Kitchen leefstijl boek inclusief 70 recepten voor meer energie en balans!
 • 12 weken lang toegang tot mijn besloten community met gelijkgestemden
 • 12 weken lang dagelijkse coaching van mij (Charlotte) en Naomi
 • Elke dinsdagavond om 20:00 uur een live (online) training (altijd terug te kijken als je er niet bij kunt zijn) plus Q&A
 • Toegang tot meer dan 50 video’s voor meer energie, balans en rust in je hoofd.
 • 2 weken BONUS materiaal

Benieuwd wat oud-deelnemers van mijn programma vinden? Klik dan hier → www.echtinbalans.nl

Is dit wat jij ook graag wilt?

Meld je dan hier aan of klik op de knop hieronder

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform