Een burn out terwijl je je beter voelt?

35 reacties

 1. Ja ik zit ook in die spiraal, ze denken ook aan een burn-out bij mijn maar heb nu drie weken vakantie gehad (wel thuis gebleven) maar ben nog steeds zo moe nu gaan ze kijken voor chronische vermoeidheid ben al vanaf 2011 bezig met vermoeidheidsklachten maar niemand kan me helpen en wordt eigenlijk overal weer weggestuurd, nu weer naar een kliniek voor chronische vermoeidheid. Ik zou er wel graag meer over weten/lezen dus ja ga er meer over bloggen.

  1. Author

   Bianca, we hebben elkaar al wat uitgebreider gesproken via social media. Ook bedankt voor je lieve bericht hier. Liefs

 2. Ik bewonder je passie en heb diep respect voor het delen van je verhaal.

 3. Heel herkenbaar… Het kan maar een naam hebben.. Het gaat erom hoe jij je voelt, wat jij ermee doet. Dat is alles wat telt.. En vergeet niet babysteps zijn ook gewoon stappen vooruit en soms weer even terug en dan weer vooruit… Je kunt het!

 4. Volledig herkenbaar. Fysiek én mentaal lopen, lopen, lopen tot je niet meer kan en als een zielig hoopje naar de muur zit te staren waar je net gigantisch bent opgeknald. Dus blog er wat mij betreft maar meer over, het spreekt o zo veel mensen aan.

  1. Author

   Ga ik zeker doen, patronen doorbreken. Je hoeft je niet te schamen om te erkennen dat dit gebeurd. Het gebeurt vele mensen, ook mij in mijn enthousiasme. Liefs

 5. Zoveel respect dat je dit deelt! Herken er (helaas) veel van…

 6. Op dit moment zit ik in een postnatale depressie. Ik herken veel van wat je schrijft.
  Sinds ik 4 weken geleden echt merkte dat ik om de kleinste dingen enorm kwaad wordt, teleurstellingen geen plekje kan geven en moeite heb om naast mijn werk voor onze 4 maanden oude dochter te zorgen, had ik besloten de huisarts te bellen.
  Ja daar kreeg ik direct doorverwijzing voor de psycholoog. Helaas is er een wachttijd van 6 weken en wordt ik nu begeleid door de praktijkondersteuner, om alles toch nog op de rit te houden.
  Ik ben mezelf te ver voorbij gegaan. In afvallen, in doelen stellen, in veranderen van werk… ik voel me niet gelukkig en ik ‘hoor op die roze wolk te zitten’. Zo voelt het niet.
  Geen begrip vanuit mijn partner, geen begrip vanuit schoonfamilie, vrienden die ver weg wonen en ik het maar niet vertel aangezien ze toch weinig kunnen doen. Damn, wat kan iemand zich verrot voelen.

  Maargoed, ik denk dat we hier gewoon, zoals je zei, een wijze les uit moeten slaan. Hoofd omhoog! Op naar een goed 2018, dat is mijn doel.
  Heel veel sterkte en succes!

  1. Author

   Lieve “mama”,

   He bah, allemaal narigheid. En begrijp je zo, ineens is het besef er en zit je er midden in. Maar koppie op, en doe wat nodig is zodat jij weer gelukkig kan worden. Als jij gelukkig bent kan je anderen ook pas echt liefde geven. Veel begint bij de basis, ik kom gelukkig meteen terecht bij een burnout coach. Een van de basis dingen is voeding. Wist je dat mensen met depressie of een burnout GABA, vitamine D en B12 moeten bijslikken? Ik gebruik die van Vitakruid. Schijnt de best te zijn.

   Liefs,
   Charlie

 7. Hi!

  Ik lees altijd je artikelen die ik interessant vind en zie je regelmatig op instagram voorbij komen. In 1 woord respect! Met je “billen bloot” in je blog is niet niets. Het bewijst dat je mens bent en dat het iedereen kan overkomen. Ik ben begonnen met je tips over het verminderen van je telefoon gebruik, je hebt het zo mooi verwoord en zooooo herkenbaar. Gun jezelf alle tijd van de wereld! We blijven je volgen!

 8. Knap dat je zo eerlijk en oprecht je verhaal doet. Een burn-out is heel naar maar je komt ook weer sterker uit. Spreek uit ervaring. Neem je tijd en doe vooral dingen die je leuk vind. Maar zo te lezen gaat dat wel goed komen. Liefs Stephanie

  1. Author

   Hoi Stephanie,
   Wat een ontzettend lief bericht. En zo is het, het is heel erg naar. Maar ook een mooi kado, het laat me weer zien en voelen. Kijken naar de dingen die echt belangrijk zijn en wat vind ik nu leuk en geeft mij energie. Liefs Charlie

 9. Wat een herkenbaar verhaal! En wat stoer dat je hier zo open over durft te praten! Ik wens je al het goeds toe en geniet van alle liefde om je heen. Liefs Kirsten

 10. Ach Charlie! Wat herken ik mezelf in jouw verhaal… 3 geleden heb ik in hetzelfde schuitje gezeten, eigen bedrijf begonnen, alleen maar knallen, knallen, knallen… relatie is mede daardoor geëindigd (wat overigens niet mijn keus was) en kon voor m’n gevoel met m’n 30 jaar weer van voren afaan beginnen.. voor de faalhazen en perfectionisten onder ons, is er niks ergers! Nu 3 jaar later nog steeds moeite met pas op de plaats maken, maar het gaat beter! Er zijn zelfs momenten dat ik me zo gelukkig prijs dat ik de deur van m’n huisje dicht kan gooien en helemaal niets en niemand verantwoording schuldig ben en kan doen en laten wat ik wil! Ook jij komt er wel meis, het benoemen en accepteren zijn de eerste stappen!

 11. Erg herkenbaar! Het zou mij helpen als je hier meer over zou schrijven. Ik ga vaak over mijn grenzen heen met zware stress tot gevolg en iets van een burn out… Dit stop ik weg en nadat het weg is denk ik, dit ging niet helemaal goed! Dit moet voortaan anders. Misschien als jij er meer over blogt ik het niet meer wegstop en erover ga nadenken, wat dan weer bewuster en rustiger maakt. Dankjewel voor je openheid!

 12. Wat herkenbaar. En zo mooi en fijn dat je hier open over schrijft. Super knap. Neem de tijd voor jezelf, ik wens je alle goeds toe! Liefs Gerbrich

 13. “Moeten”…. zou willen dat ik dat woord ook niet meer hoef te gebruiken..
  sterkte Charlie!

 14. Lieve Charlotte, er zijn zoveel mensen die te snel gaan en ik denk dat er met mij een heleboel mensen met je meeleven! Doe de dingen die dichtbij je staan en geniet van alle kleine dingen xxx

 15. Charlotte ik was verbaasd toen ik je berichtje las op FB. De altijd vrolijke zonneschijn op foto’s. Dan realiseerde ik me dat is dus nou buitenkant. Ik heb begin dit jaar een NLP practitioner gedaan waar ze mij vertelde dat je onderbewustzijn je piloot is. November dit jaar ga ik een NLP Master volgen waarin je onderbewustzijn wordt bloot gelegd. Wie ben je en waarom doe je de dingen die je doet. Nu ik dit zo las van jou heeft jou verhaal mij helderheid gegeven hoe belangrijk je onderbewustzijn is. Dankjewel Charlotte


Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

twaalf + 17 =