Wat een feestje is deze walnotenspread met ricotta bij de borrel, maar ook gewoon lekker op brood. Heerlijk vers geurig brood met een zelfgemaakt kruidig smeersel.

walnotenspread

Ik vind mijn broodje, cracker of komkommer beleggen met standaard beleg als kipfilet en kaas zo saai!

Zo maakte ik eerder deze “pompoenspread“, die ook erg in de smaak viel. Maar heb je mijn homemade “eiersalade” al eens geprobeerd op een rijstwafel? Zelf je beleg maken is helemaal niet zo moeilijk, vaak goedkoper en ontzettend lekker.

walnotenspread

Maar wat is ricotta eigenlijk?

Ricotta is een sneeuwwitte frisse, maar vooral zachte Italiaanse kaas van koeien- of schapenmelk. Het heeft een milde smaak en bevat een laag zout- en vetgehalte. Ricotta betekent eigenlijk “opnieuw gekookt

Walnotenspread met ricotta

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 60 gram walnoten
  • 250 gram ricotta
  • 2 el verse tijm
  • 30 ml olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook

Optioneel: 1 eetlepel granaatappelpitjes. AANRADER!

  1. Rooster in een droge koekenpan de walnoten ongeveer 5 minuten. Leg ze op een plank en hak ze fijn.
  2. Doe de ricotta in een kom en roer met een garde totdat het helemaal glad is.
  3. Pers de knoflook en voeg bij de ricotta.
  4. Voeg nu ook de walnoten, olijfolie en tijm toe. Roer goed door.
  5. Serveer eventueel op een broodje met de granaatappelpitjes er overheen.
  6. Extra smaak? Voeg peper en zout toe!

walnotenspread

Niet twijfelen deze walnotenspread moet je een keer proberen!

Liefs,
Charlie’s Kitchen