Wafels met chocoladesaus - Charlie's Kitchen

Wafels met chocoladesaus

wafels

Je kunt mij eigenlijk voor heel veel eten ‘s nachts wakker maken, maar pancakes of wafels met chocoladesaus als ontbijt is toch wel de allerbeste droom die er is! Ik spring met plezier uit mijn bed om deze lekkere warme wafels op te peuzelen zonder mij schuldig te voelen. Deze wafels zijn namelijk gemaakt zonder geraffineerde suikers, zuivel en gluten. Wat wil je nog meer?

Ik maak lekker 2 porties, zo kan ik de volgende ochtend direct beginnen aan mijn ontbijt. Ik vind ze koud ook echt ontzettend lekker, maar heb je toch liever warme wafels, dan zou ik ze even om en om in de pan doen.

wafels

Wafels met chocoladesaus

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

 • 1 tl kokosvet
 • 1 el boekweitmeel (dit is glutenvrij, indien je wel tegen gluten kunt, kies dan voor haver-, spelt- of volkorenmeel)
 • 2 el amandelmeel
 • 1 ei
 • 1 tl kaneel
 • 2 el plantaardige melk bijvoorbeeld amandelmelk
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 el honing
 • een handje blauwe bessen

Chocoladesaus:

 • 1 el cacao
 • Ongeveer 1 el kokosvet
 • 1 el honing
 • 1 à 2 el plantaardige melk
 1. Vet het wafelijzer goed in anders blijft alles plakken.
 2. Meng alle ingrediënten in een kom en meng ze tot een goed glad beslag.
 3. Doe het beslag nu in het wafelijzer.
 4. Na ongeveer 5 minuten is het deeg gaar, zorg voor een licht goudbruine kleur.
 5. Zet een pannetje op het vuur met alle ingrediënten van de chocoladesaus. Goed roeren tot een warm glad geheel.
 6. Leg de wafels op een bord, maak ze nu op met de blauwe bessen en chocoladesaus.

wafels met chocoladesaus

Voor de boeffies onder ons, als je gewoon lekker gek wilt doen zoals ik? Lekker een dot slagroom erop!

wafels

Het is dan niet meer zuivelvrij, maar wel mega lekker.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: op zoek naar een ander ontbijt? Probeer deze haver-pancakes eens!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches