Je kunt mij eigenlijk voor heel veel eten ‘s nachts wakker maken, maar pancakes of wafels met chocoladesaus als ontbijt is toch wel de allerbeste droom die er is! Ik spring met plezier uit mijn bed om deze lekkere warme wafels op te peuzelen zonder mij schuldig te voelen. Deze wafels zijn namelijk gemaakt zonder geraffineerde suikers, zuivel en gluten. Wat wil je nog meer?

Ik maak lekker 2 porties, zo kan ik de volgende ochtend direct beginnen aan mijn ontbijt. Ik vind ze koud ook echt ontzettend lekker, maar heb je toch liever warme wafels, dan zou ik ze even om en om in de pan doen.

wafels

Wafels met chocoladesaus

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

 • 1 tl kokosvet
 • 1 el boekweitmeel (dit is glutenvrij, indien je wel tegen gluten kunt, kies dan voor haver-, spelt- of volkorenmeel)
 • 2 el amandelmeel
 • 1 ei
 • 1 tl kaneel
 • 2 el plantaardige melk bijvoorbeeld amandelmelk
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 el honing
 • een handje blauwe bessen

Chocoladesaus:

 • 1 el cacao
 • Ongeveer 1 el kokosvet
 • 1 el honing
 • 1 à 2 el plantaardige melk
 1. Vet het wafelijzer goed in anders blijft alles plakken.
 2. Meng alle ingrediënten in een kom en meng ze tot een goed glad beslag.
 3. Doe het beslag nu in het wafelijzer.
 4. Na ongeveer 5 minuten is het deeg gaar, zorg voor een licht goudbruine kleur.
 5. Zet een pannetje op het vuur met alle ingrediënten van de chocoladesaus. Goed roeren tot een warm glad geheel.
 6. Leg de wafels op een bord, maak ze nu op met de blauwe bessen en chocoladesaus.

wafels met chocoladesaus

Voor de boeffies onder ons, als je gewoon lekker gek wilt doen zoals ik? Lekker een dot slagroom erop!

wafels

Het is dan niet meer zuivelvrij, maar wel mega lekker.

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: op zoek naar een ander ontbijt? Probeer deze haver-pancakes eens!