Waarom ik geen calorieën tel

15 reacties

 1. Ik kan het niet beter verwoorden. Heb een soortgelijke ervaring met calorieën tellen, en de weegschaal. Ben er beide mee gestopt, werd ik veel gelukkiger van en ik leerde bovendien weer naar mijn lichaam luisteren :)!

 2. Hey Charlie,

  Dankjewel voor het delen van je stukje. Ik heb 3 maanden getract en afgewogen. Ik merkte dat ik paniek kreeg als ik het er niet in paste en ik me niet meer zo goed voelde als eerst. Ik ben er nu mee gestopt, ik let er natuurlijk wel op wat ik binnen krijg qua voedingswaarden en eiwitten maar meer hoe ik me voel. Dat vind ik veel belangrijker. Goed naar mijn lichaam luisteren is belangrijker.

  groetjes

 3. Goed verhaal Charlie.

  Ik heb sindskort Fitnesspal en ik eet sindsdien bijna geen avocado’s en noten meer omdat ik anders meteen aan mijn vetniveau zit!! Je hebt helemaal gelijk, eten waar je gelukkig van wordt, en als je een beetje foodtracking hebt gedaan lukt het vanzelf wel met de eiwitten en vetten 🙂

 4. Ik heb dit ook gehad. Als ik dan bij m’n ouders af, was ik alleen maar bezig proberen te tellen wat ik dan binnen kreeg. Werd er nerveus van als ik van anderen eten kreeg, wat ik dus niet goed kon tellen. Heb het ook verwijderd, weer gedownload en weer verwijderd. De laatste weken staat ie weer op m’n telefoon (myfitnesspall), maar gelukkig niet meer gebruikt. Ik word er ook niet gelukkiger van!

 5. Hoi Charlie,

  Ik word zo blij van dit artikel! Ik had myfitnesspal gedownload na de kerstvakantie om nog meer af te vallen dan ik al had gedaan, ook al woog ik op dat moment eigenlijk al te weinig (49,5 kg). Sinds ik deze app gebruik is het helemaal de verkeerde kant op gegaan. Ik ben inderdaad gestopt met het eten van olijfolie, kaas, noten, advocado etc. om maar zo min mogelijk binnen te krijgen. Het werd een sport om zo min mogelijk binnen te krijgen en als ik 300 calorieën over had voelde ik me een winnaar. Zat ik 30 calorieën over mijn grens dan voelde dat al als een mislukte dag. Ik heb sinds de app ook regelmatig ongetroleerde vreetbuien. Als ik weet dat ik sowieso over mijn grens heen zou gaan, kon ik niet meer stoppen met eten. Ik proefde het eten dan ook niet meer, ik wilde gewoon zoveel mogelijk in mn mond stoppen. Soms zo erg dat ik naderhand moest overgeven. Nu ik dit artikel heb gelezen, heb ik de app meteen verwijderd. Hopelijk word mijn eetgedrag weer een beetje normaal.

 6. Hoi!

  Bedankt voor deze blog, ik twijfelde om hem te lezen omdat ik wist dat ik me aangesproken ging voelen… maar ik ben blij dat ik het toch heb gedaan. Ik heb nu een periode vol met stress en merk dat ik daarom WEER heel obsessief bezig ben met het tracken van mijn eten, ik ga nu de challenge met mezelf weer aan om ten minste drie dagen ermee te stoppen. Thanks, je hebt me even erbij geholpen om dit te beseffen!! Liefs.

 7. Wauw, ik kwam dit artikel tegen via instagram en zodra ik de titel las wist ik dat ik inderdaad moet stoppen met tellen. Ik herken mij hier zo erg in. Ik sta nu pas stil dat dit te maken heeft met tellen van calorieën. Ik dacht dat ik vreedbuien had door gezond/bewust eten in het algemeen. Ik merk ook inderdaad niet heel veel resultaat en dit artikel heeft mij echt een duwtje gegeven om op mijn manier gezond te leven zonder die app. 8. Goed stuk. Ik stoor me alleen ontzettend aan de spelfouten en typefouten die je maakt. Je schrijft ergens ‘is’ i.p.v.’ ik en gebruikt vaak het woord ‘als’, terwijl het ‘dan’ moet zijn. Dat maakt voor mij dat je artikelen minder prettig lezen en dat ik je automatisch een beetje minder serieus neem, zonde… http://www.beterspellen.nl/website/index.php?pag=17 check dit vooral even!


Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

2 × 3 =