Het zonnetje in huis met deze vrolijke smoothiebowl op de vroege ochtend. Een makkelijk en snel ontbijt en vooral heel voedzaam voor een energieke start van de dag.

Heb je nog geen blender? Neem van mij aan dat dit de beste aankoop is die je kunt doen. Ik heb zelf een Nutribullet, ik maak er mijn smoothies in, pesto’s en nog veel meer. Ik kan niet meer zonder hoor!

Maar waarom een smoothiebowl?

Buiten het feit dat het er natuurlijk fantastisch uit ziet, is dit een goede manier van ontbijten. Je spijsvertering begint al in je mond, daarom is kauwen zo ontzettend belangrijk. Door goed te kauwen wordt ons voedsel klein gemaakt. En alles wat je kiezen en kaken al hebben fijngemalen, hoeven je maag en darmen niet meer te doen.

Ook zorgt kauwen ervoor dat de productie van speeksel op gang wordt gebracht. Hierdoor komt er een enzym vrij (ik zal je de moeilijke woorden besparen) die ervoor zorgt dat de koolhydraatvertering al op gang wordt gebracht.

Dus…

Ik doe mijn smoothie graag in een kom met allemaal lekkere toppings. Dit zorgt ervoor dat ik mijn ontbijt niet in één keer achterover giet en op elk hapje goed kauw.

smoothiebowl met rood fruit en bietjes

Vrolijke smoothiebowl

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

 • 1 banaan
 • 1 rode biet
 • 2 grote handen bevroren blauwe bessen
 • 2 el ontbijtgranen
 • 1 handje frambozen
 • 200 ml water
 • 1 schep plantaardige eiwitten in de smaak vanille of aardbei van bijvoorbeeld Orangefit

Je kunt het water en de schep Orangefit ook vervangen door bijvoorbeeld 300 gram magere kwark, gebruik dan bijvoorbeeld honing om het zoet te maken.

 1. Haal de schil van de banaan, doe de helft in de blender en snijd de andere helft in plakjes.
 2. Schil de rode biet en snijd in stukjes.
 3. Doe het water, plantaardig eiwit (of kwark) samen met de halve banaan, rode biet en blauwe bessen in de blender. Meng tot een glad geheel en schenk in de kom.
 4. Beleg tenslotte met de plakjes banaan, frambozen en ontbijtgranen.

Is dat geen feestje?

Liefs,
Charlie