Eind 2016 was ik er klaar mee, het werken voor een baas en niet zelf kunnen bepalen wat ik wilde, wanneer en hoe. Ik vond het doodeng maar sprong in het diepe. Ik heb mijn baan opgezegd en ging helemaal voor Charlie’s Kitchen (lees hier)

‘Jump into the wild’

En wat voor avontuur was dat… Nu ik dit schrijf terwijl ik op Ibiza zit, begint alles een beetje te landen. Ik kwam in een soort sneltrein terecht en ging (achteraf gezien) in mijn enthousiasme als een kip zonder kop vol gas. Van workshops, tot lezingen, eigen meetings, events, offline-afvalprogramma en natuurlijk de online content die ook gewoon doorliep.

Ondertussen kwam er ook wat commercieel modellenwerk op mijn pad. Dat vond ik uiteraard ook leuk.

klaar met werken voor een baas

Hoezo, ik kan nooit keuzes maken?!

Alles is leuk, alles is nieuw maar vooral ook spannend. Ik krijg niet elke maand, zoals anderen, mijn salaris van een baas. Ik moet elke maand creatief zijn om dit bij elkaar te verdienen. Overal kan mijn werkplek zijn.

Het voordeel was dat ik al mijn enthousiaste en creativiteit er op los kon laten. Thuis of buiten de deur. Elke ochtend wakker worden en bedenken waar je die dag wilt werken. Lukt het niet? Werkt het niet? Tja, dan is er nog een avond of morgen wel weer een nieuwe dag. Van een leuke koffietent tot mijn keuken of in de trein. 24/7 Online is overal mogelijk. En daar ligt het gevaar.

Voor de vakantie schreef ik een blog hoe uitgeblust ik was, ik wist het allemaal niet meer en was toe aan rust en stilte (lees hier). Soms mis ik stiekem wel het werk waarbij je gewoon ‘s middags de deur achter je dicht kan doen en dan ook echt klaar bent. Soms mis ik wel eens de zekerheid van te weten dat ik altijd mijn rekeningen kan betalen en soms denk ik wel eens “waarom wilde ik dit ook alweer?”

Social media drives me nuts

Ik weet het weer, het prachtige stille Ibiza heeft het mij weer laten inzien. Dus pak ik mijn dromenboekje erbij, want wat wilde ik zo graag? Ik mag nu elke dag doen wat ik leuk vind, ik mag jullie elke dag inspireren en helpen bij het behalen van jullie doelen. En ook al weet ik niet elke maand hoe dat financieel afloopt, ik voel me intens rijk. Rijk aan energie, rijk aan passie en rijk een plezier. En wat is dat wel niet waard? Een levensles!

Dus was dit de juiste keuze? Ondanks dat ik mezelf daardoor volledig voorbij ben gelopen en het helemaal kwijt was? Absoluut! Ik geloof dat alles gebeurt met een reden en het leven bestaat uit vallen en opstaan. Ik voel het weer en ik weet het weer. De basis staat weer als een huis en vanuit hier ga ik weer verder bouwen en hoe tof is dat? Ik weet dat ik creatief genoeg ben en genoeg enthousiasme heb om dit tot een succes te maken. En wat voelt dit lekker zeg om dit te typen, wauw!!!

Oh, en mama zegt altijd: “Als je op een dag denkt dit is het niet, dan vind jij met je enthousiasme zo iets anders en kun je terugkijken op een fantastische tijd!”

Wat zijn mama’s ook fijn he?

LOVE YOU!!!

Liefs,
Charly