Voor de kids: zelfgemaakte perenijsje met kaneel

Voor de kids: zelfgemaakte perenijsje met kaneel

Wie kent ze niet, het perenijsje van Ola. Zodra het kwik een beetje steeg in Nederland gingen er vroeger pakken doorheen bij ons thuis. De echte perenijsjes zitten vol suiker, maar ik heb een veel gezondere versie die minstens net zo lekker is.

Waar komt je eten vandaan?

Ik ben een voorstander van kinderen opvoeden door ze te laten zien waar eten vandaan komt of wat je ermee kan maken. Samen de keuken induiken brengt plezier, bewustwording en quality-time. Dit is toch pure winst? Met deze perenijsjes scoor je zeker punten tijdens deze zomerdagen.

perenijsje met kaneel, zelfgemaakt, gezond

Perenijsjes

Wat heb je nodig:
(voor 4 ijsjes)

  • 2 rijpe kleine peren
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel honing
  • snufje kaneel
  • een scheutje water
  • snufje zeezout

En natuurlijk de ijsvormpjes!

  1. Schil de peren, snijdt ze in stukjes en mik alle ingrediënten in een keukenmachine. Blend tot een gladde mix.
  2. Vul de vormpjes en zet in de vriezer. Mocht je houten stokjes willen toevoegen, doe dat na twee uur als het mengsel iets bevroren is. Na ongeveer zes uur zijn jouw ijsjes klaar.

Wist je dat peren van Hollandse bodem echt gezond zijn? Ze zitten boordevol met vitamine C, koper en foliumzuur. En peer is een echte anti-age killer voor de huid, dus voor de volwassenen: ook jullie mogen lekker genieten van dit ijsje!

Liefs,
Charlie & Kim

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

16 + 13 =