Een voedingsdagboekje waar je blij van wordt - Charlie's Kitchen

Een voedingsdagboekje waar je blij van wordt

Ik hield deze week weer eens een voedingsdagboekje bij. En ik moet bekennen, deze keer lees ik het terug en word ik er blij van.

We hebben allemaal wel van die dagen waarop je druk of lui bent, of misschien visite hebt. En dan? Hoe zorg je ervoor dat je gezond, maar ook gevarieerd blijft eten? Ik neem jullie mee in mijn drie dagen en hoop jullie zo te inspireren.

Voorbereiding is het halve werk

Zo is de zondag bij mij heilig, elke zondag kijk ik even vooruit. Wat heb ik allemaal deze week, eet ik thuis of onderweg. Ben ik druk of heb ik de tijd? Ben ik alleen of eet ik sommige dagen samen met bijvoorbeeld vrienden. Aan de hand van dat overzicht bereid ik wat dingen voor en dit kan voor verschillende eetmomenten zijn. Deze zondag heb ik bijvoorbeeld lekker een pan soep staan maken, een gezonde cake gebakken en pannenkoekjes. Hoe handig?

De snelle maandag

Ontbijt: Bolletje Lichte Crackers spelt & havermout met kip en komkommer en een smoothie on the go.
Lunch: Chocolade-kokos pannenkoek met banaan
Snack: 1 plak gezonde appelcake (het recept vind je hier)
Avond: Kip-couscous salade met o.a. rozijnen

Zoals jullie weten ben ik onwijs trots op mijn samenwerking met Bolletje #ikwilbolletje. Elkaar versterken en mijn lezers, jullie dus, iets kunnen meegeven vind ik heerlijk. In het artikel “Start de dag licht maar voedzaam” vertel ik jullie meer over het ontbijtmoment. Een echte een aanrader om nog even te lezen. De lichte ontbijtcrackers die ik over had van de shoot kwamen mooi van pas deze drie dagen. Leuk om te zien wat ik er zelf ook nog mee kon doen.

De rustige dinsdag

Ontbijt: Chocolade-kokos pannenkoek en een bakje koffie
Lunch: Pompoensoep met 2 Bolletje Lichte Crackers spelt met skinny zalmsalade
Snack: Appel en handje noten
Avondeten: Groene stamppot

De gezellige woensdag

Ik ben eindelijk eens een ochtend vrij en daarom nodig ik mijn vader uit op de koffie. Lekker samen ontbijten en bijkletsen. Mijn vader is dol op zoet, dus daarom haal ik gewoon lekkere chocoladepasta in huis. Balans is belangrijk, maar genieten ook!

Ontbijt: Twee Bolletje Lichte Crackers spelt met chocoladepasta en een bakje koffie
Lunch: Groene salade met kikkererwten, mango en tomaat.
Snack: 1 plak appelcake met rozijnen
Avond: Pompoensoep met een stokbroodje om te dopen

Kies bewust, licht en voedzaam

Ik ben zo enthousiast over de skinny zalmsalade die ik op de lichte crackers van Bolletje smeerde, dat ik het recept met jullie wil delen. Makkelijk te maken, zeer voedzaam en 3 dagen houdbaar in de koelkast. Ga jij hem ook maken?

Wat heb je nodig:
(voor 3 porties)

 • 1 blikje zalm op water
 • 2 el magere kwark
 • 1 el verse bieslook fijngesneden
 • 1/2 citroen
 • 1 Elstar appel
 • peper en zout
 1. Snijd de appel in hele kleine blokjes.
 2. Haal nu de zalm uit blik en meng dit met de magere kwark, verse bieslook en appel.
 3. Knijp de citroen voorzichtig een beetje uit boven het mengsel, roer goed door en proef. Het allerbelangrijkste is proeven, wat vind jij lekker en welke smaken mis je?
 4. Voeg aan de hand daarvan wat peper en zout toe.

voedingsdagboekje

Wat vinden jullie van mijn voedingsdagboekje? Laat het me weten in een comment.

Liefs,
Charlie

 

 

 

 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Avondeten

Groentetortilla (ei) met aardappel

Avondeten

Kidsproof: mini pita gevuld met kokos-kipnuggets

spelt, pita, groen
Lunch

Spelt pita met kip en groen

3 reacties op “Een voedingsdagboekje waar je blij van wordt”

 1. Pingback: Met deze mannen wil ik de dag wel licht beginnen - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches