Ik hield deze week weer eens een voedingsdagboekje bij. En ik moet bekennen, deze keer lees ik het terug en word ik er blij van.

We hebben allemaal wel van die dagen waarop je druk of lui bent, of misschien visite hebt. En dan? Hoe zorg je ervoor dat je gezond, maar ook gevarieerd blijft eten? Ik neem jullie mee in mijn drie dagen en hoop jullie zo te inspireren.

Voorbereiding is het halve werk

Zo is de zondag bij mij heilig, elke zondag kijk ik even vooruit. Wat heb ik allemaal deze week, eet ik thuis of onderweg. Ben ik druk of heb ik de tijd? Ben ik alleen of eet ik sommige dagen samen met bijvoorbeeld vrienden. Aan de hand van dat overzicht bereid ik wat dingen voor en dit kan voor verschillende eetmomenten zijn. Deze zondag heb ik bijvoorbeeld lekker een pan soep staan maken, een gezonde cake gebakken en pannenkoekjes. Hoe handig?

De snelle maandag

Ontbijt: Bolletje Lichte Crackers spelt & havermout met kip en komkommer en een smoothie on the go.
Lunch: Chocolade-kokos pannenkoek met banaan
Snack: 1 plak gezonde appelcake (het recept vind je hier)
Avond: Kip-couscous salade met o.a. rozijnen

Zoals jullie weten ben ik onwijs trots op mijn samenwerking met Bolletje #ikwilbolletje. Elkaar versterken en mijn lezers, jullie dus, iets kunnen meegeven vind ik heerlijk. In het artikel “Start de dag licht maar voedzaam” vertel ik jullie meer over het ontbijtmoment. Een echte een aanrader om nog even te lezen. De lichte ontbijtcrackers die ik over had van de shoot kwamen mooi van pas deze drie dagen. Leuk om te zien wat ik er zelf ook nog mee kon doen.

De rustige dinsdag

Ontbijt: Chocolade-kokos pannenkoek en een bakje koffie
Lunch: Pompoensoep met 2 Bolletje Lichte Crackers spelt met skinny zalmsalade
Snack: Appel en handje noten
Avondeten: Groene stamppot

De gezellige woensdag

Ik ben eindelijk eens een ochtend vrij en daarom nodig ik mijn vader uit op de koffie. Lekker samen ontbijten en bijkletsen. Mijn vader is dol op zoet, dus daarom haal ik gewoon lekkere chocoladepasta in huis. Balans is belangrijk, maar genieten ook!

Ontbijt: Twee Bolletje Lichte Crackers spelt met chocoladepasta en een bakje koffie
Lunch: Groene salade met kikkererwten, mango en tomaat.
Snack: 1 plak appelcake met rozijnen
Avond: Pompoensoep met een stokbroodje om te dopen

Kies bewust, licht en voedzaam

Ik ben zo enthousiast over de skinny zalmsalade die ik op de lichte crackers van Bolletje smeerde, dat ik het recept met jullie wil delen. Makkelijk te maken, zeer voedzaam en 3 dagen houdbaar in de koelkast. Ga jij hem ook maken?

Wat heb je nodig:
(voor 3 porties)

  • 1 blikje zalm op water
  • 2 el magere kwark
  • 1 el verse bieslook fijngesneden
  • 1/2 citroen
  • 1 Elstar appel
  • peper en zout
  1. Snijd de appel in hele kleine blokjes.
  2. Haal nu de zalm uit blik en meng dit met de magere kwark, verse bieslook en appel.
  3. Knijp de citroen voorzichtig een beetje uit boven het mengsel, roer goed door en proef. Het allerbelangrijkste is proeven, wat vind jij lekker en welke smaken mis je?
  4. Voeg aan de hand daarvan wat peper en zout toe.

voedingsdagboekje

Wat vinden jullie van mijn voedingsdagboekje? Laat het me weten in een comment.

Liefs,
Charlie