Tijd voor een nieuw voedingsdagboekje. Best moeilijk om de hele week mijn camara mee op sleeptouw te nemen. En ook nog eens een behoorlijk drukke week met niet normaal veel eten om mij heen, voornamelijk “bak” dingen. Dat heeft weer alles te maken met mijn nieuwe project, waar ik jullie lekker verder niks over ga vertellen.

Te druk hebben is een smoes

Te druk hebben om gezond en gevarieerd te eten is echt de meest slechte smoes die je kunt bedenken. Ten eerste kun je tijd maken, al sta je elke ochtend maar 10 minuten eerder op om op jouw broodje kaas ook wat extra komkommer en sla te doen. Alles is mogelijk, als je maar echt wilt!

Ik hoop jullie deze week weer een beetje te inspireren

Maar ook ik ben druk, ontzettend druk zelfs en dan sta ik ook nog eens de hele dag met mijn neusje boven het eten. In balans blijven betekent voor mij zorgen dat ik voldoende voedingsstoffen binnen krijg voor optimale energie, maar dat ik ook kan genieten van de iets minder “gezonde” keuzes. Zoals deze echte roomboter chocoladecake. Het recept vinden jullie aanstaande vrijdag op mijn blog.

voedingsdagboek

En ook ik doe wel eens heel simpel, een ouderwets bammetje met kaas en komkommer

MAAK ME GEK!

voedingsdagboek

Of rijstwafels met homemade mango humus en wat rauwkost. Het recept van de humus vind je trouwens hier!

voedingsdagboek

Bij mama eten betekent voor mij altijd in de relaxmodus achteruit leunen in een stoel met een wijntje. Genieten van minimaal 2 gangen en zoveel mogelijk bijkletsen! Vooral een salade met tonijn en daarna een stoofpotje met kip en aardappelpuree is mijn thuis-bij-mama-favoriet!

Onwijs lekker mam, zoals altijd!

voedingsdagboek

Ik ben nog steeds fan van smoothies, de groene smoothie in verschillende variaties vind je dan ook wekelijks bij mij op het menu. Hier een combinatie van 300 ml water, 1 banaan, 1/2 mango, 2 handen spinazie, wat frambozen en kokosrasp om het af te maken.

Het oog wil ook wat toch?

voedingsdagboek

Ook ik heb dagen dat ik alleen maar de restjes opmaak. Hier dan ook een rommel salade van veldsla, paar blokjes geitenkaas, mais, tomaat, komkommer, paprika en een dot pittige humus.

voedingsdagboek

Iets met speltpannenkoeken bakken voordat ik de keuken had schoongemaakt haha!

voedingsdagboek

En wie tijd maakt kan dan ook genieten van een heerlijk ontbijt als dit havermout taartje. Ik zal het recept eerdaags delen. Even een avond van te voren 2 à 3 porties klaarmaken en je zit gebakken voor de komende dagen. Zetten jullie het in je voedingsdagboek?

voedingsdagboek

Kip, rijst, groente en een paar lekkere kruiden en je hebt een maaltijd op tafel staan.

voedingsdagboek

Sharing is caring

voedingsdagboek

Ik bestelde voor mijzelf niet de burger, maar mijn tafelgenoot deelde hem wel met mij. HEERLIJK!

Liefs,
Charlie’s Kitchen