We hebben vast allemaal weleens vitello tonnato gegeten in een restaurant of misschien wel zelf thuis gemaakt. Ik vind het heerlijk, die combinatie van frisse sla met de smaak van de tonijn en je kan er zoveel mee! Zo maakte ik voor kerst de vitello rolletjes en besloot ik vandaag er maar eens een salade mee te maken.

Salad vibes

Eigenlijk heb ik het hele jaar door wel zin in salades. Het mooie van salades is dat alle afzonderlijke ingrediënten de kans krijgen te schitteren. Probeer altijd mooie, verse seizoensingrediënten te gebruiken, zo is de smaak het allerbeste! Om alle ingrediënten tot hun recht te laten komen, is het meestal een goed idee om het relatief simpel te houden, dan ervaar je echt alle smaken.

Vitello tonnato salade

Wat heb je nodig:
(Voor 2 personen)

  • 1 blikje tonijn op water
  • 3 el mayonaise
  • 1 ansjovisfilet (uit blikje, uitgelekt)
  • 200 gram kalfsfricandeau, plakjes
  • 50 gram gemengde sla of rucola
  • 1 el kappertjes
  • 4 el zongedroogde tomaten
  • 2 el zilveruitjes

  1. Pureer de mayonaise met een beetje tonijn, de ansjovis en eventueel wat peper en zout. Serveer de dressing naast de salade, dan kan je zelf kiezen hoeveel je gebruikt!
  2. Verdeel de gekozen salade over het bord, voeg de tonijn, uitjes, kappertjes en zongedroogde tomaat toe en hussel even goed door elkaar.
  3. Beleg tenslotte met de fricandeau en geniet van deze heerlijke salade!

Liefs,

#TeamCharlie