Als klein kind kwam ik met mijn ouders en opa en oma al bij Visrestaurant ‘T PAKHUUS. Toen ik dan ook eind juli een weekend op Texel was, kon een uitje naar het beste visrestaurant op het eiland niet ontbreken. 

Op één van de mooiste plekjes op het eiland Texel, met fantastisch uitzicht over de haven van Oudeschild, staat Restaurant ’t Pakhuus.'T PAKHUUS

Even terug in de tijd…

De haven van Oudeschild is al van eind 18e eeuw en het voormalig graanpakhuis werd gebouwd in 1903. Het is dus pas sinds kort antiek te noemen. De diepe, donkere ruimte wordt opgefleurd met foto’s van vissen en midden in het pand staat een uit vier verdiepingen bestaand aquarium dat officieel homarium heet en speciaal bestemd is voor schaaldieren. Er zwemmen kreeften, oesters en waddenkokkels, ieder op een eigen verdieping en omgeven door blauw zeelicht, totdat gasten ze aanwijzen en het einde verhaal is.

Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen in ’t Pakhuus

Visliefhebbers willen dit zeker niet aan zich voorbij laten gaan. De kaart biedt een variëteit aan verse vis en schaal- en schelpdieren, veelal uit de Noord- en Waddenzee.

Of je nu komt voor een romantisch diner voor twee, met bij elke gang een bijpassende wijn, of je wilt de hele familie meenemen, bij ‘T PAKHUUS kan alles. Een sfeervol restaurant met personeel dat weet waar ze mee bezig zijn.

Visrestaurant 'T PAKHUUS

'T PAKHUUS

Geen zin in vis? Ga dan gewoon lekker buiten zitten op het terras en geniet van een bak koffie met verse appeltaart. En de slagroom mag natuurlijk niet ontbreken!

‘T PAKHUUS
Haven 8
1792 AE Oudeschild

Liefs, Charlotte