Vijgenbrood met amandelen - Charlie's Kitchen

Vijgenbrood met amandelen

vijgenbrood

Bij een tafel vol kaasjes en port mag deze homemade vijgenbrood met amandelen niet ontbreken. Leuk voor bij een borrel maar ook zeker bij een kaasplankje als dessert.

Wij doen minimaal een keer per week wel een “hapjes” avond, dat houd in dat we niet koken en lekker languit op de bank ploffen met een tafel vol lekkers. Uiteraard mag een alcoholische versnapering niet ontbreken! Na een drukke dag fietste ik naar de Aldi, ik had zin in heel veel kaasjes en bij de Aldi heb je altijd een ruime keus, goede kwaliteit voor de prijs die je betaald. Zo kan ik wel een extra kaasje meenemen! Om een keer wat anders naast stokbrood te serveren besloot ik zelf een vijgenbrood te gaan maken, zo moeilijk kan het toch niet zijn? Dit zoete vijgenbrood smaakt heerlijk bij deze hartige kaasjes, een hemelse combinatie.

vijgenbrood

Opzoek naar een lekkere wijn kwam ik een rode port tegen bij de Aldi. Deze zachtzoete portwijn uit de Dourostreek in Portugal heeft minstens 10 jaar gerijpt op Frans eikenhouten. Hij smaakt een beetje naar krenten, echt een toetje naast je kaasplankje.

Wat heb je nodig:

 • 300 gram gedroogde vijgen
 • 50 gram amandelen
 • 50 gram walnoten
 • 1 scheutje rum
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl anijs
 • 1 pak jus orange of verse jus
 • 1 el honing

Optioneel: 100 gram rozijnen

 1. Laat de vijgen een paar uur weken in de verse jus, samen met de kaneel, de anijszaadjes, de rum en de honing.
 2. Hak de amandelen en noten fijn in de keukenmachine of opzetstuk van de staafmixer.
 3. Als de vijgen goed geweekt zijn voeg je de fijngehakte amandelen en walnoten toe en meng je het geheel tot een smeuïge pasta.
 4. Als de pasta te droog is, voeg dan naar smaak nog een beetje rum of verse jus toe.
 5. Maak van de  pasta een rol en wikkel deze in aluminiumfolie. Plaats het vijgenbrood in een voorverwarmde oven op 160 graden. Laat 15 minuten garen.
 6. Wacht tot het brood afgekoeld is om hem aan te snijden. Het vijgenbrood kan enkele dagen in de koelkast bewaard worden. Maar ik denk zomaar dat die wel opkomt 😀

vijgenbrood

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Dit bericht is gesponsord! Nieuwsgierig? Lees hier in blog 1 en 2 hoe dat in ze werk gaat.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Vijgenbrood met amandelen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches