Ik ga vier dagen zonder telefoon leven! - Charlie's Kitchen

Ik ga vier dagen zonder telefoon leven!

Nu ik het schrijf maakt mijn hart al een sprongetje. Ik heb besloten vier dagen zonder telefoon te gaan leven vanaf 5 november. Terug naar de basis. Gewoon hier en nu. In plaats van de verbinding met internet en de telefoon, ga ik op zoek naar de verbinding met mijzelf!

Offline gaan lijkt voor de mens tegenwoordig een hele opgave. We worden geleefd door onze telefoon. We komen uit bed en scrollen meteen door de Facebook tijdlijn, beantwoorden appjes en kijken in onze online agenda hoe druk we het vandaag gaan hebben.

Je loopt op straat en ziet bijna iedereen met een telefoon in de hand. Bellen, whatsappen, videos bekijken of een selfie maken. De telefoon beheerst ons leven lijkt het wel. We kijken niet meer om ons heen.

Kijk eens omhoog of voor je uit… En ga eens zien…

We raken allemaal overprikkeld. Door alles wat we zien op onze telefoon proberen we iets na te streven wat niet het echte leven is. Dag in dag uit worden we geprikkeld met nieuwe kleding, zogenaamd “perfecte lichamen”, mensen die doen alsof ze altijd gelukkig zijn, altijd gezond eten en ga zo maar door. Maar achter al deze accounts, online kranten, nieuwsbrieven, whatsappjes enz. zitten gewoon “echte” mensen.

Echte mensen die ook dagen hebben die gewoon kut zijn. Dagen dat ze in de spiegel kijken en niet blij zijn met hun lichaam en zich onzeker voelen, mensen die ook pijn en verdriet ervaren, mensen die ook een zak chips wegwerken. Het zijn allemaal mensen.

Mijn prikkels

Mijn business is 80% online. Het #echtinbalans programma speelt zich af in een besloten Facebook groep. Op mijn blog deel ik mijn artikelen en recepten die doorgeplaatst worden op Facebook en Instagram. Op Instagram deel ik op Instastories mijn lessen en neem ik jullie, “mijn volgers”, mee in mijn avontuur.

Maar ook ik word geprikkeld. Begrijp me niet verkeerd. Ik wil niks liever dat mensen inspireren. Ik vind het fantastisch! Maar ik weet dat er ook een keerzijde is. Mijn hart zegt dat er meer is dan een online leven. Mijn hart dat eigenlijk zo graag wil dat mensen ook verder kijken dan dat zogenaamde perfecte plaatje. Ik wil dat mensen weer gaan kijken en zien, voelen en ervaren wat nu het echte leven is.

1 dag per week offline

Inmiddels ga ik al 3 maanden 1 dag per week offline. Ik leg geregeld mijn telefoon weg in de avond. Online probeer ik zo eerlijk en oprecht mogelijk over te komen. Ik probeer ECHT Charlie te laten zien. Maar uiteindelijk creëren de mensen, mijn volgers, aan de andere kant van het scherm zelf een beeld. Dit zorgt bij mij voor een haat- liefde relatie met o.a. Instagram, ik schreef er een artikel over en deze lees je hier. 

Mijn missie is om mensen te helpen aan een energieker leven #ECHTINBALANS. En dat geldt niet alleen voor voeding lieve mensen. Ook in balans zijn bij het gebruik van onze telefoon/laptop. Ons online leven. Dus ik heb zitten denken. In mijn programma wordt ook veel tijd besteed aan hoe je dit voor jezelf kan creëren, maar ik wil het zelf ook ervaren, nog meer ervaren. Het leven… zonder telefoon.

Even terug naar af

Ik ga even vier dagen terug naar mijn kern. Terug naar gewoon “ik”. Zonder afleiding en prikkels. Vier dagen vakantie van mijn online leven/werk. Om weer even te voelen. Voelen hoe ik deze balans en dit mooie inzicht kan gaan delen met jullie!

Want het gaat vanuit mijn oogpunt, girlboss Charlie die een online bedrijf heeft, niet om 24 uur online zijn en mensen het gevoel geven dat ik een perfect leven heb. Ik wil juist laten zien hoe mensen weer mens kunnen leren zijn. Ik ga ook gewoon offline omdat er meer is in het leven. Mijn hart wil waardevolle content delen. Als het waardevol is mag het altijd. En niet om het kijken, of zien, of meer volgers krijgen of mensen het gevoel geven dat je leven zo geweldig is.

Kijk eens echt om je heen

Mijn leven is ook wel eens minder leuk, dat weten jullie. We hebben allemaal shitty days en ups en downs. En we mogen allemaal wel eens lekker bezig zijn met onszelf. Zelf ervaren dat je niks mist als je offline bent. Want het leven speelt zich hier af. Om je heen. In jouw huis. Op je werk. Aan tafel met de kinderen. In bed met je man.

Kijk eens uit het raam in de trein. Kijk eens om je heen op straat en zeg oprecht eens iemand vrolijk gedag. Ga sporten en laat je telefoon in de kluis. Ga eens offline, ervaar, voel en zie.

Ik ben vrijdag 9 november weer terug. De recepten en artikelen staan ingepland. Ik laat alles los. Vier dagen offline. Vakantie. 4 dagen waarop ik om me heen kijk, waarop ik weer echt zie! Het leven omarmen. Gewoon hier zijn. En vooral, voelen hoe ik na deze vier dagen mensen “online” ga inspireren minder “online” te gaan. Mooie uitdaging.

Liefs,
Charlie

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Ik ga vier dagen zonder telefoon leven!”

  1. Pingback: Wat deed 4 dagen zonder telefoon met mij? - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches