Nu ik het schrijf maakt mijn hart al een sprongetje. Ik heb besloten vier dagen zonder telefoon te gaan leven vanaf 5 november. Terug naar de basis. Gewoon hier en nu. In plaats van de verbinding met internet en de telefoon, ga ik op zoek naar de verbinding met mijzelf!

Offline gaan lijkt voor de mens tegenwoordig een hele opgave. We worden geleefd door onze telefoon. We komen uit bed en scrollen meteen door de Facebook tijdlijn, beantwoorden appjes en kijken in onze online agenda hoe druk we het vandaag gaan hebben.

Je loopt op straat en ziet bijna iedereen met een telefoon in de hand. Bellen, whatsappen, videos bekijken of een selfie maken. De telefoon beheerst ons leven lijkt het wel. We kijken niet meer om ons heen.

Kijk eens omhoog of voor je uit… En ga eens zien…

We raken allemaal overprikkeld. Door alles wat we zien op onze telefoon proberen we iets na te streven wat niet het echte leven is. Dag in dag uit worden we geprikkeld met nieuwe kleding, zogenaamd “perfecte lichamen”, mensen die doen alsof ze altijd gelukkig zijn, altijd gezond eten en ga zo maar door. Maar achter al deze accounts, online kranten, nieuwsbrieven, whatsappjes enz. zitten gewoon “echte” mensen.

Echte mensen die ook dagen hebben die gewoon kut zijn. Dagen dat ze in de spiegel kijken en niet blij zijn met hun lichaam en zich onzeker voelen, mensen die ook pijn en verdriet ervaren, mensen die ook een zak chips wegwerken. Het zijn allemaal mensen.

Mijn prikkels

Mijn business is 80% online. Het #echtinbalans programma speelt zich af in een besloten Facebook groep. Op mijn blog deel ik mijn artikelen en recepten die doorgeplaatst worden op Facebook en Instagram. Op Instagram deel ik op Instastories mijn lessen en neem ik jullie, “mijn volgers”, mee in mijn avontuur.

Maar ook ik word geprikkeld. Begrijp me niet verkeerd. Ik wil niks liever dat mensen inspireren. Ik vind het fantastisch! Maar ik weet dat er ook een keerzijde is. Mijn hart zegt dat er meer is dan een online leven. Mijn hart dat eigenlijk zo graag wil dat mensen ook verder kijken dan dat zogenaamde perfecte plaatje. Ik wil dat mensen weer gaan kijken en zien, voelen en ervaren wat nu het echte leven is.

1 dag per week offline

Inmiddels ga ik al 3 maanden 1 dag per week offline. Ik leg geregeld mijn telefoon weg in de avond. Online probeer ik zo eerlijk en oprecht mogelijk over te komen. Ik probeer ECHT Charlie te laten zien. Maar uiteindelijk creëren de mensen, mijn volgers, aan de andere kant van het scherm zelf een beeld. Dit zorgt bij mij voor een haat- liefde relatie met o.a. Instagram, ik schreef er een artikel over en deze lees je hier. 

Mijn missie is om mensen te helpen aan een energieker leven #ECHTINBALANS. En dat geldt niet alleen voor voeding lieve mensen. Ook in balans zijn bij het gebruik van onze telefoon/laptop. Ons online leven. Dus ik heb zitten denken. In mijn programma wordt ook veel tijd besteed aan hoe je dit voor jezelf kan creëren, maar ik wil het zelf ook ervaren, nog meer ervaren. Het leven… zonder telefoon.

Even terug naar af

Ik ga even vier dagen terug naar mijn kern. Terug naar gewoon “ik”. Zonder afleiding en prikkels. Vier dagen vakantie van mijn online leven/werk. Om weer even te voelen. Voelen hoe ik deze balans en dit mooie inzicht kan gaan delen met jullie!

Want het gaat vanuit mijn oogpunt, girlboss Charlie die een online bedrijf heeft, niet om 24 uur online zijn en mensen het gevoel geven dat ik een perfect leven heb. Ik wil juist laten zien hoe mensen weer mens kunnen leren zijn. Ik ga ook gewoon offline omdat er meer is in het leven. Mijn hart wil waardevolle content delen. Als het waardevol is mag het altijd. En niet om het kijken, of zien, of meer volgers krijgen of mensen het gevoel geven dat je leven zo geweldig is.

Kijk eens echt om je heen

Mijn leven is ook wel eens minder leuk, dat weten jullie. We hebben allemaal shitty days en ups en downs. En we mogen allemaal wel eens lekker bezig zijn met onszelf. Zelf ervaren dat je niks mist als je offline bent. Want het leven speelt zich hier af. Om je heen. In jouw huis. Op je werk. Aan tafel met de kinderen. In bed met je man.

Kijk eens uit het raam in de trein. Kijk eens om je heen op straat en zeg oprecht eens iemand vrolijk gedag. Ga sporten en laat je telefoon in de kluis. Ga eens offline, ervaar, voel en zie.

Ik ben vrijdag 9 november weer terug. De recepten en artikelen staan ingepland. Ik laat alles los. Vier dagen offline. Vakantie. 4 dagen waarop ik om me heen kijk, waarop ik weer echt zie! Het leven omarmen. Gewoon hier zijn. En vooral, voelen hoe ik na deze vier dagen mensen “online” ga inspireren minder “online” te gaan. Mooie uitdaging.

Liefs,
Charlie