De zon komt weer door en de vogeltjes fluiten. Deze dag wordt compleet met deze heerlijke vegetarische lentestamppot, boordevol voedingsstoffen waar je lichaam blij van wordt. Kook je mee?

Mix it up

Christa ging de keuken in om deze bijzondere smaken samen te stellen. Christa heeft een hart voor koken en dan vooral vegetarisch. Meer weten over #TEAMCHARLIE Christa? Klik hier!

Voor deze heerlijke vegetarische lentestamppot maakte ze de bijzondere combinatie van kerriepoeder en notenpasta. Een echte aanrader als je jouw stamppot een andere twist wil geven!

vegetarische lentestamppot

Vegetarische lentestamppot

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 500 gram zoete aardappelen
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl gemengde notenpasta
  • peper en zout naar smaak
  • scheutje (amandel)melk
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 50 gram rucola
  • 1 stronk broccoli
  1. Schil de zoete aardappel, snij in stukken en kook gaar.
  2. Was de broccoli, snijd deze in roosjes en kook ook deze gaar.
  3. Maak van de zoete aardappel, kerriepoeder, notenpasta, amandelmelk, zongedroogde tomaten (in reepjes) een puree, voeg nog wat peper en zout toe indien nodig.
  4. Voeg tenslotte de rucola en broccoli toe en meng alles goed door elkaar.

Liefs,
Charlie

P.S.: Wil je vaker vegetarisch of plantaardig eten, maar ben je inspiratieloos? Wat dacht je van deze havermoutrepen waar je energie van krijgt? (klik hier)