Tijd om de keuken uit te gaan en de bbq aan te steken! Vandaag laat ik je zien dat een bbq ook gebruikt kan worden voor een overheerlijke zomerse of herfstige, vegetarische curry met heerlijke zachte paneer. Uiteraard kan je dit makkelijke en voedzame gerecht ook in de pan maken!

Vegetarische curry met paneer

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 1 maal Apetina® Paneer (scrol door voor meer info)
  • 3 el biologische tomatenpuree
  • 3 el rode currypasta
  • 2 tl kokosbloesemsuiker of honing
  • 250 ml water
  • 15 gram gezouten boter
  • 400 gram linzen (uit blik)
  • 125 gram zoete tuinerwten (uit de vriezer)

1. Plaats een pan die geschikt is voor de BBQ op het rooster (heb je geen bbq, een gasfornuis is ook prima);

2. Voeg de tomatenpuree, rode currypasta, kokosbloesemsuiker en 250 ml water toe. Meng het tot één geheel, dit is namelijk je currysaus;

4. Snijd de Apetina® Paneer in vierkante blokjes van 2 bij 2 cm, zo garen ze vind ik zelf het allerlekkerste! Bak de blokjes in boter gedurende 2 tot 4 minuten, totdat ze lichtbruin zijn;

6. Voeg nu de blokjes Apetina® Paneer samen met de linzen en zoete tuinerwten toe aan de curry. Laat 15 minuten op laag vuur (bbq) pruttelen.

Paneer of panir?

Wist je dat panir kaas betekent?

Je denkt nu vast: Char wat is dit voor rare reclame? Niks is minder waar. Ik ben oprechte fan van deze kaas. Je leest het goed, Apetina® Paneer is een zachte kaas gemaakt van koemelk en niet, zoals je zou denken, van paneermeel. Het heeft een zachte en milde smaak waardoor deze lekker veelzijdig is en perfect is voor mij in deze kruidige curry. De kaas smelt niet en is heerlijk zacht wanneer de curry wordt geserveerd.

Paneer is een prima vleesvervanger, het is namelijk hoog in eiwitten, laag in vet en zout. Best uniek voor een kaas toch? En een leuk weetje voor de vega’s onder ons: paneer bevat geen stremsel. Ik zeg: lekker voedzaam en ontzettend lekker!

vegetarische curry

Met dit recept scoor je niet alleen punten tijdens de BBQ. Ook makkelijk te maken wanneer de frisse herfstdagen beginnen op het vuur. Ik hou van veelzijdig!

WIN NOG MEER VEGETARISCHE INSPIRATIE

Meedoen is simpel. Reageer onder deze blog, hou jouw comment in de gaten de winnaar krijgt dinsdag bericht!

PS; Dit is een samenwerking, benieuwd wat dit inhoud? (lees hier) en wil in het speciaal Deb’s Bakery bedanken voor de fantastische foto’s!

Liefs,
Charlie