Curry-chickpea wrap - Charlie's Kitchen

Curry-chickpea wrap

Bij het zien van deze curry-chickpea wrap uit het boek van Lisa, was ik meteen verkocht! Nu maakt het niet uit wat ik op een wrap smeer, ik vind het ontzettend lekker, maar vooral heel erg makkelijk. Even oprollen, opeten of meenemen voor onderweg. Wel kies ik vaak voor de maïswrap of de volkoren wrap, dat vind mijn buikje iets fijner.

Maar even terug naar het prachtige boek van Lisa Goes Vegan. Wat ben ik trots op haar. Een handboek voor lekker en makkelijk plantaardig eten. Vele praktische tips, handige lijstjes en meer dan 80 recepten. Ben ik vegan? Nee! Maar ik vind wel dat we allemaal iets meer kunnen geven om de dieren, bewuster kunnen worden over hoe wij met de aarde omgaan en hoe we ons lichaam beter kunnen voeden. Daarom eet ik regelmatige plantaardige recepten en dan het liefst via Lisa, want zij maakt de lekkerste combinaties waar ik zelf echt niet op kom.

Curry-chickpea wrap

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • Een pot of zak (Hak) gekookte kikkererwten
 • 1 rode ui
 • 1 teen knoflook
 • 2 volkoren wraps
 • 1 el kurkuma
 • 1 el kerrie
 • 2 el rozijnen
 • 1 scheutje olijfolie
 • 1 snufje peper en zout

Voor de spread:

 • 4 el soja- of kokosyoghurt
 • 1/2 komkommer
 • 1 bosui
 • 4 takjes dille (je kunt ook munt gebruiken)
 1. Snijd de ui en knoflook fijn en bak ze glazig in een koekenpan met wat kokosvet.
 2. Voeg de afgespoelde kikkererwten en alle kruiden toe en bak even 5 minuten om en om.
 3. Voeg als laatste de rozijnen toe en roer goed door.
 4. Snijd voor de spread de komkommer in hele dunne reepjes en de bosui en munt/dille heel fijn.
 5. Meng dit samen in een kommetje met de yoghurt.
 6. Smeer de wrap in met de spread en vul met het kikkererwtenmengsel.

Eet smakelijk!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Eerder maakte ik deze plantaardige eiwitrijke smoothie, klik hier voor het recept!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

3 reacties op “Curry-chickpea wrap”

 1. Avatar
  Rosalie Jasmijn

  Wat een superlekker recept. Zojuist gemaakt. Simpele bereiding en het smaakt heerlijk en fris. Dit is ook zo handig om eens mee te nemen naar het werk. Yum @ feeling happy after this lunch!

 2. Pingback: Reviews Lisa goes Vegan boek - Lisa goes Vegan

 3. Pingback: Glutenvrije eiwraps met lekker veel groente - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches