Bij het zien van deze curry-chickpea wrap uit het boek van Lisa, was ik meteen verkocht! Nu maakt het niet uit wat ik op een wrap smeer, ik vind het ontzettend lekker, maar vooral heel erg makkelijk. Even oprollen, opeten of meenemen voor onderweg. Wel kies ik vaak voor de maïswrap of de volkoren wrap, dat vind mijn buikje iets fijner.

Maar even terug naar het prachtige boek van Lisa Goes Vegan. Wat ben ik trots op haar. Een handboek voor lekker en makkelijk plantaardig eten. Vele praktische tips, handige lijstjes en meer dan 80 recepten. Ben ik vegan? Nee! Maar ik vind wel dat we allemaal iets meer kunnen geven om de dieren, bewuster kunnen worden over hoe wij met de aarde omgaan en hoe we ons lichaam beter kunnen voeden. Daarom eet ik regelmatige plantaardige recepten en dan het liefst via Lisa, want zij maakt de lekkerste combinaties waar ik zelf echt niet op kom.

Curry-chickpea wrap

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

 • Een pot of zak (Hak) gekookte kikkererwten
 • 1 rode ui
 • 1 teen knoflook
 • 2 volkoren wraps
 • 1 el kurkuma
 • 1 el kerrie
 • 2 el rozijnen
 • 1 scheutje olijfolie
 • 1 snufje peper en zout

Voor de spread:

 • 4 el soja- of kokosyoghurt
 • 1/2 komkommer
 • 1 bosui
 • 4 takjes dille (je kunt ook munt gebruiken)
 1. Snijd de ui en knoflook fijn en bak ze glazig in een koekenpan met wat kokosvet.
 2. Voeg de afgespoelde kikkererwten en alle kruiden toe en bak even 5 minuten om en om.
 3. Voeg als laatste de rozijnen toe en roer goed door.
 4. Snijd voor de spread de komkommer in hele dunne reepjes en de bosui en munt/dille heel fijn.
 5. Meng dit samen in een kommetje met de yoghurt.
 6. Smeer de wrap in met de spread en vul met het kikkererwtenmengsel.

Eet smakelijk!

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Eerder maakte ik deze plantaardige eiwitrijke smoothie, klik hier voor het recept!