Varkenshaas met gegrilde appel - Charlie's Kitchen

Varkenshaas met gegrilde appel

varkenshaas

Varkenshaas met gegrilde appel , een bijzonder lekkere combinatie moet ik zeggen. Ik denk dat dit het eerste recept is op Charlie’s Kitchen met varkenshaas. Ik eet niet heel erg veel vlees, maar op z’n tijd vind ik het heerlijk.

Varkenshaas is een bekend stuk vlees, lekker mals en vaak geserveerd met een roomsaus. Maar ook wordt het als maaltijd aangevuld met krieltjes, aardappels of een portie patat. Niks mis mee, ik ben dol op patat zoals jullie misschien wel weten.

Maar er is nog veel meer mogelijk

Varkenshaas is heerlijk te combineren met gegrilde groente maar ook gegrilde appel. Je leest het goed, fruit! Het duurt niet lang om een varkenshaas te bereiden, eerst even goed laten dichtschroeien zodat de binnenkant lekker mals blijft.

varkenshaas

Varkenshaas met gegrilde appel

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 150 gram quinoa
 • 150 gram zoete aardappel
 • 150 gram pompoenstukjes (vers of diepvries)
 • 2 Elstar appels
 • 3 courgettes
 • 1 el kokosolie
 • 500 gram varkenshaas (gehalveerd)
 • 80 gram feta
 • 2 lenteuitjes
 1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de zoete aardappel in blokjes en kook deze ongeveer 8 minuten.
 2. Heb je diepvries pompoen? Laat deze dan ontdooien, bij verse pompoen mag je deze even kort koken.
 3. Snijd de appels in ongeveer 8 partjes en snijd ook de courgettes in stukjes.
 4. Verwarm een grillpan op hoog vuur en grill de rode appel en de courgette portiegewijs ongeveer 2 minuten.
 5. Verwarm de kokosolie in de grillpan en zet het vuur middelhoog, grill de varkenshaas ongeveer 10 minuten. Draai af en toe om, zodat deze aan alle kanten egaal bruin wordt.
 6. Haal de varkenshaas uit de grillpan en laat 5 minuten staan. Snijd in plakken en breng op smaak met peper en zout.
 7. Roer de quinoa, de appel, courgette, feta en lenteuitjes door elkaar. Roer nu ook de zoete aardappel en pompoen er doorheen. Serveer met de varkenshaas.

varkenshaas

Liefs,
Charlie’s Kitchen

PS: Opzoek naar een ander recept? Probeer deze “Biefstuk salade” eens.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Varkenshaas met gegrilde appel”

 1. Avatar

  Hoi Charlotte,

  we hebben het recept van de varkenshaas met gegrilde appel gemaakt, maar we hebben het idee dat de verhoudingen niet kloppen. Met name de hoeveelheid courgettes en appel vonden wij erg veel t.o.v. de overige ingredienten. Is hier misschien een foutje in het recept geslopen?

  Groetjes, Jan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches