Tranen van geluk. Tranen die voortkomen uit dankbaarheid. Door de passie van het avontuur waar ik in zit. Ik deel vandaag in een persoonlijke blog met je waarom de tranen over mijn wangen liepen.

Meer dan dat

Vanochtend deed ik een prachtige meditatie van de app Meditation Moments. In alle stilte en rust lag ik lekker met mijn mok thee en Puck (mijn kat) op de bank. Ik werd ineens overspoeld door emotie. Op een fijne manier. Tranen over je wangen, maar wel een lach op het gezicht.

Ik ben gewoon zo intens gelukkig op dit moment. Maanden heb ik achter de schermen keihard aan mijzelf gewerkt. Flinke lessen gehad over mijn grenzen leren te bewaken na een burn-out. Lessen over durven kiezen (lees hier “Ik doe het gewoon” ). Over durven om dingen uit te besteden en te investeren in een team. Echt gaan doen waarin ik geloof. Een missie hebben… (lees hier “echt in balans”)

Ik ben een heel blij mens

Weken werkte ik keihard achter de schermen aan mijzelf en deze energie stroomde door in mijn bedrijf. Met meer dan 500 deelnemers die zijn gestart aan #echtinbalans door de feestdagen, al 8 aanmeldingen voor Energiek en echt in balans (aanmelden kan hier met korting) en een jaarcampagne met Bertolli, waarvoor ik zelfs naar Toscane mocht.

Ik vond het doodeng in het begin. Het voelde echt als een giga transformatie van het “lang-leve-de-lol”  bloggertje naar een echte vrouw.

Een vrouw die onderneemt.

Een bedrijf bouwt.

Die echt weet wat ze wil.

Ik ben nu een vrouw met een missie.

Die intens leeft!

Maar hoe?!

Ik ben mij gaan omringen met mensen die mij inspireren, energie geven en blij maken. Ik ben gaan observeren. Luisteren. Kijken en leren. Ze doen allemaal hetzelfde, namelijk… gewoon doen! (lees hier het artikel met Fajah)

Er zijn vriendschappen ontstaan zoals met Kim mijn #girlboss vriendin. Twee jaar terug was zij bij mijn dromen najagen training en nu jagen we samen dagelijks onze dromen na. We hebben elke dag contact via WhatsApp. Over de ups en downs van het ondernemen. Zoals Carolien van de Kamp zo mooi kan zeggen: de sh*t and shine. Dit vind ik zo bijzonder!

Dus dompel je ook onder in een bad met mensen die je inspireren. Blij maken. Energie geven en die je verder helpen!

Hou je grootste fans het dichtste bij

Lieve papa. Is er altijd. Voor een luisterend oor en goed advies. Al ben ik 31, niks is fijner dan een goed gesprek met papa. Beiden houden we enorm van de natuur, lekker de rust in en weer opladen.

Waar veel mensen angst zaaien, doen mijn ouders het tegenovergestelde. Ze vinden dat je moet doen wat je echt leuk vindt. En lukt het niet, dan probeer je gewoon iets anders. Overal is geld, als je maar goed kijkt en creatief bent. Mooie adviezen die ik zou opschrijven als ik jullie was.

Laurine & Bas

Deze kleine opdonder die me lekker knuffelt als ik onrustig ben en lief vraagt: Char, wat is er? Als een kind van 6 dit vraagt en ze knuffelt je, dan vergeet je alles. Wat is nu eigenlijk echt belangrijk? Juist. Het hier en nu. De mensen die dichtbij je staan.

Ik zou zo graag willen dat iedereen deze mooie bril op zou kunnen zetten. De bril van dankbaarheid. De bril die mogelijkheden ziet en waardoor je echt ziet waar het om draait in het leven. Als mens gelukkig zijn, maar ook als gepassioneerd ondernemer.

Zo ook Jordi Sloots, eigenaar van Fitdutchies.

Hij inspireert me door gewoon te doen. We hebben regelmatig contact en hebben al toffe projecten samen mogen doen, zoals het presenteren van de Nijmeegse Vierdaagse. Het gaat er niet om of je het kan, het gaat erom dat je het gewoon gaat doen. Onderweg ga je leren. Ga die speeltuin in en ga het gewoon doen.

Mensen komen op je pad met een reden

En als je het gewoon gaat doen komen er mensen op je pad met een reden. Zoals Waldo (klik hier) die mij de mooiste les gaf van dit jaar… ik ben een brownie. Zijn droom was de lekkerste brownie verkopen. Maar die brownie is duurder dan gemiddeld. Maanden en jaren stond hij op elke markt met die “dure” brownies. Overtuigd van zijn kracht en het verlangen naar succes. Hij wist: wanneer iemand gaat proeven dan willen ze niet meer anders. En dat gebeurde. Mensen betaalden voor zijn brownie en kwamen terug. Door de belevenis, de passie en de kennis. Je wordt betaald voor de waarde Charlotte zei Waldo. Dank je wel voor deze mooie les.

Maar ook Thijs, iemand die ook intens leeft. Wekelijks luister ik naar zijn inspirerende podcast en ik bezocht zijn theatershow. Ik weet nog niet waarom, maar Thijs is zeker met een reden op mijn pad gekomen. Op het moment dat ik het even niet meer zag zitten en een enorme downdag had stuurde hij een berichtje met “hoe gaat het nu met je?” Bijzonder he? Er bestaan zulke mooie mensen. Ga zijn podcast luisteren, je leven verandert echt. (klik hier)

Een lach en een traan

Wat is het leven mooi en wat valt er veel te leren. Maar vaak is veel ook “maakbaar”. Jouw keuzes bepalen de koers van je leven. Door bewust te leven, echt te luisteren, echt te kijken en te voelen verandert je leven. Kijk naar mij.

Gewoon doen.

Ik daag je uit. Wat ga jij vandaag doen? Wat ga jij doen waar je energie van krijgt?

Doen, gewoon doen. En je leven verandert.

Liefs,
Charlotte

PS Wat heb ik schrijven gemist. Mijn verhaal delen op “papier”. En ik besef weer waarom ik zo van schrijven houd.